Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton zal 'harder werken' om Russell af te weren bij Mercedes

Hamilton zal ‘harder werken’ om Russell af te weren bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton verwacht dat George Russell volgend seizoen zichzelf zal laten gelden bij Mercedes, maar de zevenvoudig wereldkampioen is vastbesloten om ‘harder te werken’ om de ambities van zijn toekomstige teamgenoot in de kiem te smoren. Russell vervangt vanaf 2022 Valtteri Bottas bij Mercedes, een coureur met wie Hamilton in de afgelopen vijf seizoenen een probleemloze relatie heeft gehad en die heeft bijgedragen aan de opeenvolgende constructeurskampioenschappen van het team uit Brackley sinds 2017.

Maar voor velen zal de overstap van Russell naar Mercedes de rivaliteit in het team naar een geheel nieuw niveau tillen. Hamilton zei onlangs dat hij verwacht dat zijn nieuwe teamgenoot “veel strijd zal brengen”, en de Brit herhaalde die mening in Turkije.

“De houding van George, zo stel ik me voor, gaat vergelijkbaar zijn met mij toen ik in de Formule 1 kwam”, vertelde Hamilton aan Channel 4. “Hij zal hongerig zijn, hij heeft alles te winnen niets te verliezen, gooit er alles tegenaan. Dat is wat ik zou verwachten, hij zal geweldige steun krijgen van onze ingenieurs en we zullen proberen om als teamgenoten te werken.”

“Er is respect, maar ik weet dat hij races gaat winnen, ik weet dat hij snel gaat zijn, ik weet zeker dat als we het pakket hebben hij het geweldig zal doen en er zullen momenten zijn waarop hij vooraan rijdt en dat ik daar oké mee ben.”

Afhankelijk van de uitkomst van de campagne van dit jaar, zou Hamilton het volgende seizoen in kunnen gaan als achtvoudig wereldkampioen, met meer dan honderd overwinningen op zijn naam. Maar zijn records naar een nieuw niveau tillen zal geen invloed hebben op zijn drive of motivatie. “Zeker, het is gek om te denken dat ik zoveel overwinningen heb gepakt, het is gek om te denken dat we al deze kampioenschappen hebben gewonnen.”

“Ik ben nog steeds supergedreven, ik hoorde Stefano Domenicali zeggen dat iemand op een gegeven moment mijn records gaat breken, wat te verwachten is, records zijn er om gebroken te worden. Maar toen had ik zoiets van ‘ik kan beter nog wat races winnen’ , dus toen gaf het me alleen maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton zal ‘harder werken’ om Russell af te weren bij Mercedes