Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton ziet toch een kleine kans: "Alleen dan kan ik Verstappen uitdagen"

Hamilton ziet toch een kleine kans: “Alleen dan kan ik Verstappen uitdagen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Lewis Hamilton was de zaterdag in Monza er een om heel snel te vergeten. Hij startte als tweede, achter teamgenoot Valtteri Bottas , maar kon niet profiteren van zijn uitgangspositie en verloor punten op Max Verstappen .

Dat kwam door een slechte start, waarna hij terugviel tot P5, achter beide McLaren-coureurs. De gehele sprintkwalificatie lang keek hij tegen de achtervleugel van Lando Norris aan. Het lukte hem met geen mogelijkheid om zijn landgenoot in te halen.

“Ik was zo agressief als ik zijn kon”, blikt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 terug. “McLaren was het snelst van iedereen op de rechte stukken en ik kon niet dichterbij komen. Niet dichtbij genoeg om te profiteren in ieder geval, want op de rechte stukken waren zij minstens zo snel, als ze niet sneller waren dan wij”, zo zucht hij.

Volgens Hamilton zorgde een minimaal foutje ervoor dat hij een poepstart meemaakte. “Wat betreft de start: ik had mijn koppeling net twee millimeter te ver ingedrukt, waardoor ik niet genoeg tractie had en last van wheelspin kreeg.”

En zo lijkt hij weer minimaal een race langer te moeten wachten op zijn honderdste zege in de Formule 1. Rust er een vloek op dat getal, nu het al wekenlang niet lukt, zo wordt hem gevraagd.

“Ik geloof niet dat ik vervloekt ben. Op zondag is het heel erg onwaarschijnlijk dat we gaan winnen, maar het is ook niet onmogelijk. We gaan zo hard mogelijk er aan werken”, klinkt hij toch nog enigszins positief. Onder een voorwaarde zou hij toch nog een gooi kunnen doen naar de zege.

“Toch denk ik dat het momenteel allemaal draait om het beperken van de schade”, vervolgt hij. “Het zou over het algemeen een relatief makkelijke race worden voor Max. Alleen als ik heel snel langs de beide McLaren-bolides kan komen, dan kan ik hem misschien uitdagen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton ziet toch een kleine kans: “Alleen dan kan ik Verstappen uitdagen”