Het laatste formule 1 nieuws

Handbiker en voormalig F1-piloot Zanardi heeft nieuwe hersenoperatie ondergaan

Handbiker en voormalig F1-piloot Zanardi heeft nieuwe hersenoperatie ondergaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Alex Zanardi (Instagram) Handbiker en paralympisch kampioen Alex Zanardi heeft opnieuw een hersenoperatie ondergaan. Dat heeft het Milanese ziekenhuis waarin de 53-jarige voormalige formule 1-piloot verblijft, laten weten. De operatie, die zaterdag werd uitgevoerd, is geslaagd en de toestand van Zanardi is stabiel, maar wel nog steeds “uiterst zorgelijk”. Hij verblijft op de intensive care.

Zanardi verbleef meer dan een maand in het ziekenhuis van Siena, nadat hij met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen was gebotst en zwaar hersenletsel opliep. Hij was al enkele keren geopereerd en lag lange tijd in kritieke toestand in een kunstmatige coma. Een week geleden werd hij uit die coma gehaald. Afgelopen dinsdag werd Zanardi zelfs ontslagen uit het ziekenhuis, om enkele dagen later in Milaan weer te worden opgenomen.

De viervoudig paralympisch kampioen en voormalig autopiloot was in de jaren negentig F1-piloot bij Jordan, Minardi, Lotus en Williams. In 2001 verloor hij beide benen bij een ongeval op de Duitse Lausitzring toen hij deelnam aan de ChampCar. Zanardi ging na zijn ongeval door met racen in aangepaste auto’s. Hij legde zich ook toe op het handbiken. Als handbiker won hij twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud in Rio de Janeiro in 2016.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Handbiker en voormalig F1-piloot Zanardi heeft nieuwe hersenoperatie ondergaan