Het laatste formule 1 nieuws

Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1?

Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Lewis Hamilton en Michael Schumacher zijn met 91 overwinningen in de Formule 1 de succesvolste coureurs ooit. Ze hebben meer gemeen dan alleen een superieure bolide. Lewis Hamilton (links) in 2010 in gesprek met Michael Schumacher voor de Grand Prix van Japan. Lewis Hamilton is een superster met een jetsetleven vol villa’s en beroemdheden, maar de zondagmiddagen waarop hij als tiener thuis Formule 1 keek, is hij nog niet vergeten. Vaak zag hij een coureur met een rode helm in een rode Ferrari juichend over de finish rijden: Michael Schumacher, op weg naar zijn recordaantal van 91 grandprixoverwinningen.

„Na afloop gingen mijn broertje en ik naar boven om samen racegames te spelen”, zei Hamilton vorige week. „Dan was ik Michael.”

Twee weken geleden, op de Nürburgring, evenaarde het gamende jochie de Duitse legende. Hamilton (35) won zijn 91ste Grote Prijs, en de kans is groot dat hij daar dit weekend in Portugal nummer 92 aan toevoegt. Binnenkort herhaalt Hamilton waarschijnlijk nog een recordprestatie van Schumacher, als hij zijn zevende wereldtitel veiligstelt – een formaliteit, gezien zijn grote voorsprong in het WK-klassement. Hamilton staat dan boven aan alle belangrijke lijstjes in het F1-recordboek.

Het zal niet genoeg zijn om Hamiltons critici het zwijgen op te leggen. Zo moeilijk was het winnen van al die races en titels niet, zullen zij zeggen. Want Hamilton rijdt voor Mercedes, het meest overheersende team uit de geschiedenis van de Formule 1. Zonder zijn briljante zilver- en zwartkleurige auto’s had hij het nooit zo ver geschopt.

Leuk vindt Hamilton het niet als mensen zijn succes op die manier relativeren. „Maar ik ben er niet boos om”, zei hij de avond na zijn 91ste zege. „Ik besef dat degenen die zulke dingen zeggen, vaak gewoon niet weten waar ze over praten. Je geeft nou eenmaal wel eens de verkeerde mening als je niet over alle feiten beschikt.”

Wat zijn die feiten dan? Heeft Hamilton zijn lange erelijst te danken aan uitzonderlijk talent, of is hij vooral een geluksvogel in een onverslaanbare auto?

De statistieken wijzen uit dat je die vraag evengoed kunt stellen over Schumacher, die sinds een ski-ongeluk in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1?