Het laatste formule 1 nieuws

Heeft Formule 1 niks geleerd van Jules Bianchi? 'Daar vertrouwde ik op'

Heeft Formule 1 niks geleerd van Jules Bianchi? ‘Daar vertrouwde ik op’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije was er een opmerkelijk moment. Aan het begin van Q2 was er namelijk nog een kraan op de baan en dat deed veel coureurs toch terugdenken aan het dodelijke ongeval van Jules Bianchi. Heeft de Formule 1 dan niks geleerd? Bizarre situatie

De eerste sessie op zaterdag was al enkele keren stilgezet door rode vlaggen en de regen had ervoor gezorgd dat de sessie enorm uitliep. Na Q1 volgde al snel Q2, maar door een schuiver van Nicholas Latifi was dit helemaal niet mogelijk. De kraan was namelijk nog op de baan en dat leverde, zeker in de regen, een gevaarlijke situatie op.

Na de kwalificatie en ook al tijdens de kwalificatie werd hier veel op gereageerd. Zo vroeg Marcus Ericsson zich af of men niks had geleerd van het verleden en vond Sebastian Vettel dat dit soort fouten niet getolereerd mogen worden. Voor Charles Leclerc was het helemaal een moeilijk moment, die zijn grootste voorbeeld verloor aan zo’n crash. Masi erkent de fout

Racedirecteur Michael Masi is zich ondertussen bewust van de fout, maar laat tegenover Motorsport-total.com weten wat er precies mis ging. ‘’Per circuit/land wordt er een bevoegde aangewezen die bepaald wanneer er weer een veilige situatie is. Die liet mij weten dat we gewoon konden starten en daar vertrouwde ik op’’, zegt Masi.

De situatie bleek echter nog helemaal niet veilig en dus overbrugde Masi dit moment met een dubbele gele vlag op dat gedeelte van de baan. Het duurde namelijk nog twee minuten voor de kraan verdwenen was. Leclerc hoopt dat dit de laatste keer is dat zo’n situatie zich voor doet.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Heeft Formule 1 niks geleerd van Jules Bianchi? ‘Daar vertrouwde ik op’