Het laatste formule 1 nieuws

Heeft Mercedes kans op Max Verstappen verspeeld? "Onwaarschijnlijk gezien de huidige vorm"

Heeft Mercedes kans op Max Verstappen verspeeld? “Onwaarschijnlijk gezien de huidige vorm”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de documentaire over Max Verstappen werd duidelijk dat het kamp Verstappen nog voorafgaand aan zijn Formule 1-carrière al gesprekken met Mercedes heeft gevoerd. De afgelopen jaren woedde de discussie over een overstap naar de formatie uit Brackley aan, omdat Red Bull de nu 23-jarige Verstappen geen titel winnende auto kon geven. Dit jaar lijkt alles anders en daarmee lijkt ook een overstap naar Mercedes van de baan. Dat denkt Formule 1-journalist Ed Straw in een reactie aan The Race. “Nu Lewis Hamilton maar een contract voor één seizoen heeft getekend, heeft Mercedes waarschijnlijk spijt van het niet promoveren van George Russell. Dan had de Williams-coureur een jaar kunnen acclimatiseren en kunnen bewijzen of hij er klaar voor is om Hamilton op te gaan volgen in 2022.”

Verstappen heeft een contract bij Red Bull tot en met het seizoen 2023, maar er staat een ontsnappingsclausule in waardoor hij kan vertrekken als Red Bull geen competitieve auto levert. Dat lijkt nu van de baan.

“Als Hamilton daadwerkelijk na dit seizoen stopt, zou Verstappen een logische opvolger zijn, maar gezien de huidige vorm van Red Bull lijkt dat steeds onwaarschijnlijker te worden. Een combinatie Hamilton/Verstappen zal Mercedes nooit doen, al is het een fascinerend idee. Daarom is het beste wat Mercedes kan doen om Russell zo snel mogelijk in de auto te zetten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Heeft Mercedes kans op Max Verstappen verspeeld? “Onwaarschijnlijk gezien de huidige vorm”