Het laatste formule 1 nieuws

Heeft Mercedes mazzel met de langste pauze tussen de eerste twee races sinds 2007?

Heeft Mercedes mazzel met de langste pauze tussen de eerste twee races sinds 2007?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drie weken laat de Formule 1 ons wachten op de volgende Grand Prix. Het is niet voor het eerst, maar het geeft Mercedes wel de unieke gelegenheid om net even een week extra te werken aan de achterstand op Red Bull Racing . Zal dit zijn vruchten afwerpen? Lange pauze voor de F1

In 2021 heeft de Formule 1 een kalender weten op te stellen van maar liefst 23 races. Een record. Je zou dan ook zeggen dat de kalender overvol moet staan, maar aan het begin van het seizoen is dat zeker niet het geval. Na de openingsrace hebben de teams en coureurs drie weken de tijd om zich klaar te maken voor de volgende race.

Waar er vorig jaar dus drie races op een rij werden gehouden zonder tussenstop en Mercedes hun voorsprong optimaal kon benutten, heeft het nu juist op een andere manier mazzel. In Bahrein bleek Red Bull Racing het snelste team met een kleine marge, maar Mercedes krijgt nu drie weken de tijd om dat gat te dichten.

Het is een tijd geleden dat we zo’n lange periode hebben gehad van de eerste naar de tweede race. In 2020 hadden we zoals gezegd drie races op een rij, en tussen 2013 en 2019 zaten er altijd maar twee weken tussen de eerste twee races. In 2008, 2009 en 2012 zat er maar één week tussen de eerste en de tweede race, waarbij er in 2012 wel een gat was van drie weken tussen de tweede en derde race.

Voor de laatste keer dat er drie weken tussen de eerste twee races zaten, moeten we terug naar 2007. Na de Grand Prix van Australië op 18 maart, moesten de coureurs namelijk drie weken wachten op de Grand Prix van Maleisië op 8 april. De rangrode werd tussen die races echter niet enorm veranderd.

In dat jaar waren het namelijk Ferrari en McLaren die als sterkste voor de dag kwamen. In Australië en in Maleisië was het een Ferrari-coureur die van pole kon vertrekken, maar de uitslag was wel anders. Waar in Australië de race werd gewonnen door Kimi Raikkonen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Heeft Mercedes mazzel met de langste pauze tussen de eerste twee races sinds 2007?