Het laatste formule 1 nieuws

Heldenrit Max Verstappen best bekeken Formule 1-race van 2020

Heldenrit Max Verstappen best bekeken Formule 1-race van 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije trok in 2020 de meeste televisiekijkers. De race had een speciaal tintje voor Max Verstappen . Hij crashte op weg naar de grid en een team van Red Bull -monteurs kon de schade nét op tijd fiksen. Vanaf plek zeven reed Verstappen een weergaloze race en wist hij achter Lewis Hamilton als tweede over de streep te komen. 103,7 miljoen mensen zagen dat live gebeuren.

Mogelijk droegen de perikelen rond Verstappen voor de start van de race bij aan de hoge cijfers, aangezien de rest van de race niet bol stond van de spanning. De races op nieuwe of juist teruggekeerde Formule 1-circuits trokken ook veel bekijks. 100.5 miljoen mensen keken naar de GP van Portugal, 98.1 miljoen naar de race op het Bahrain Outer Circuit en 89.1 naar de GP van Turkije.

In totaal werd er wereldwijd gedurende het hele seizoen 1,5 miljard keer gekeken naar de Formule 1, ten opzichte van 1.9 miljard het jaar ervoor. Dat verklaart de Formule 1 echter door het lagere aantal races (21 om 17) en dus is men al met al tevreden met de kijkersaantallen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Heldenrit Max Verstappen best bekeken Formule 1-race van 2020