Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko: 'Kwestie van tijd voordat Hamiltons voorsprong op Verstappen verdampt'

Helmut Marko: ‘Kwestie van tijd voordat Hamiltons voorsprong op Verstappen verdampt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De strijd die op het Bahrain International Circuit losbarstte tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen lijkt een hoogtepunt te worden van het seizoen in de Formule 1 dit jaar. Ook Red Bull-teamadviseur Helmut Marko voelt de spanning, en analyseert in een interview met Formel1.de de gelijkwaardigheid van de twee racers. Terugkijkend op de Grand Prix van Bahrein stelt Marko opnieuw dat waar Verstappen de snelste coureur op de baan is, Hamilton de meest complete blijft. Dit verklaart hij door de ‘schat aan ervaring’ van Hamilton, ten opzichte van de Nederlander.

“Wat Hamilton nog voor heeft op Max is de ongelooflijke routine. Ik weet niet hoeveel races hij nu heeft, hoeveel overwinningen, maar dat kon je zien, hoe hij het tactisch deed, hoe hij van lijn wisselde. Het was een heel moeilijke race voor Max.”

Ondanks dat Hamilton op dit moment nog een streepje voor heeft op de Red Bull-ster, is het volgens Marko slechts een kwestie van tijd voordat Max ook betrouwbaarder kan terugvallen op zijn ervaring. “Ze staan min of meer gelijk. Max zal op een gegeven moment ook kunnen terugvallen op zo’n schat aan ervaring als Hamilton heeft.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko: ‘Kwestie van tijd voordat Hamiltons voorsprong op Verstappen verdampt’