Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko: "Max heeft weer iets nieuws geleerd in Bahrein"

Helmut Marko: “Max heeft weer iets nieuws geleerd in Bahrein”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool In Bahrein werden we getrakteerd op een spannende Formule 1 -race, met in het bijzonder een duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Uiteindelijk trok de zevenvoudig wereldkampioen aan het langste eind en moest Verstappen genoegen nemen met de tweede plek. Maar volgens Helmut Marko heeft zijn sterrijder een les geleerd.

“Vooral hoe Lewis omgaat met de banden was een les [voor Verstappen]”, zei Marko tegen F1-insider.com. “Het was gewoon fascinerend om hun duel te volgen. Ik heb het idee dat Hamilton geniet van het duel, want Max dwingt hem om tot het uiterste te gaan.”

De Red Bull-sportadviseur sprak enkele weken geleden al over ervaring van Lewis Hamilton, maar daar zal snel verandering in komen volgens de Oostenrijker. “Er is bij Max nog ruimte voor verbetering, vooral in de race. Maar hij heeft weer iets nieuws geleerd in Bahrein”, aldus Marko, verwijzend naar het ongelukkige inhaalpunt in bocht 4 in Bahrein en de manier waarop Hamilton met zijn banden omging. “Vooral zijn omgang met de banden was een les.”

Vrijdagochtend om 11:30 uur Nederlandse tijd begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna 2021.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko: “Max heeft weer iets nieuws geleerd in Bahrein”