Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko ontkent geruchten: "We hebben een geweldige line-up"

Helmut Marko ontkent geruchten: “We hebben een geweldige line-up”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly had al een overwinning en een tweede plaats in de Formule 1 op zak en voegde daar in Bakoe een P3 aan toe. De Fransman van AlphaTauri beleeft sowieso een sterk seizoen en wordt in eigen land al gelinkt aan een overstap naar Alpine. Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt het allemaal onzin en wil een Gasly in deze vorm niet kwijt. “Hij rijdt op het moment echt geweldig”, aldus Marko in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. “De auto van AlphaTauri past ook perfect bij hem. Die combinatie is echt geweldig. Daarnaast loopt ons contract nog twee jaar door, dus ik weet niet waar die geruchten vandaan komen. Pierre is een ideale ambassadeur als modieuze Fransman, maar presteert daarnaast gewoon goed. Dat hij in Bakoe Leclerc achter zich wist te houden, was een geweldige prestatie.”

Gasly doet het goed bij AlphaTauri, maar dat was in zijn tijd bij Red Bull wel anders. De huidige teamgenoot van Max Verstappen , Sergio Perez, presteert wel naar behoren en won de laatste race in Bakoe. Toch wil Marko niet over een wisseling van de wacht nadenken.

“De vraag is niet relevant”, zo zegt Marko over een eventuele terugkeer van Gasly naar Red Bull. “We hebben nu een geweldige line-up. Veel mensen schreven al dat we geen talenten hebben klaarstaan, maar Juri Vips wint races in de Formule 2 en ook Liam Lawson zit er goed bij. We beschikken over een aantal goede talenten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko ontkent geruchten: “We hebben een geweldige line-up”