Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko over titelstrijd Max Verstappen en Lewis Hamilton: "Dat kunnen we Max niet aandoen"

Helmut Marko over titelstrijd Max Verstappen en Lewis Hamilton: “Dat kunnen we Max niet aandoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dr. Helmut Marko zegt dat Red Bull de ontwikkeling van zijn auto voor 2021 niet zal opgeven. Zelfs niet nu de radicale, nieuwe technische voorschriften voor 2022 opdoemen in de Formule 1. De meeste teams die dit seizoen niet strijden om de ultieme buit, zetten het grootste deel van hun middelen al in voor de ontwikkeling van gloednieuwe auto’s voor volgend jaar. Maar Marko zegt dat Red Bull het tempo van zijn huidige auto in ieder geval tot de zomervakantie zal blijven verhogen. “Dat kunnen we Max ècht niet aandoen” “Dan zullen we de hele zaak nog een keer onder de loep nemen, afhankelijk van de stand van het wereldkampioenschap”, zei de topteamofficial over de visie van het Red Bull-management op Max Verstappen in combinatie met het F1-seizoen 2021 . Sommigen zullen die stellingname misschien zien als dat Red Bull mogelijk de ontwikkeling van de 2022-auto in gevaar brengt, die ook de basis zal vormen voor de daaropvolgende auto’s. Maar Marko zegt dat Red Bull de kansen van het team in 2021 ook niet in gevaar kan brengen. “Dat kunnen we Max ècht niet aandoen, nu hij voor het eerst een auto heeft waarmee hij wereldkampioen kan worden”, drong de Oostenrijker aan.

Opvallend dicht bij elkaar
In Portimao, hoewel Mercedes met Valtteri Bottas op pole stond voordat Lewis Hamilton de wedstrijd won, werd het duidelijk dat de regerend kampioen en Red Bull qua prestaties opvallend dicht bij elkaar lijken te zitten. “Het is dit jaar een zwaar kampioenschap”, bevestigde Marko. “Barcelona is vergelijkbaar met Portugal, dus ik hoop dat we daar misschien terug kunnen vechten.” Teambaas Christian Horner voegde hieraan toe: “We krijgen langzaam een beeld van de sterke en zwakke punten van de wagens. De omstandigheden in Portugal waren erg abnormaal, dus als we een standaardrace in Barcelona hebben, zouden we nog meer moeten weten.”

Vraagteken over vermogen?
Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher denkt dat de slinger komend weekend terug kan slingeren naar Red Bull. “Ik zie dat Red Bull een klein voordeel heeft voor Spanje”, zei hij tegen Sky Deutschland. “De baankenmerken passen goed bij hen, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko over titelstrijd Max Verstappen en Lewis Hamilton: “Dat kunnen we Max niet aandoen”