Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko signaleert: 'Daarom waren zijn races niet op Vettel-niveau'

Helmut Marko signaleert: ‘Daarom waren zijn races niet op Vettel-niveau’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull-adviseur Helmut Marko erkende als eerste in de Formule 1 Sebastian Vettels talent. Daarom werd Marko door Motorsport-Total.com gevraagd naar zijn mening over de onderliggende redenen voor Vettels middelmatige seizoen bij Ferrari. De Oostenrijker signaleert onzekerheid in de rijstijl van zijn oud-coureur, die hij toeschrijft aan een specifieke gebeurtenis, zo zei hij tegen Motorsport-Total.com. “Ik denk dat die onzekerheid begon met de crash in Hockenheim 2018, terwijl hij aan kop reed.”

Marko speculeert dat de crash in Hockenheim bij Vettel een gebrek aan vertrouwen in de Ferrari veroorzaakte, en dat betekende een afkoeling van de goede relatie tussen Vettel en Ferrari. Marko: “Arrivabene was toen nog teambaas. Vanaf dat moment is de relatie met Ferrari verslechterd.”

Ondanks het feit dat het heel goed mogelijk is dat Vettel minder goed materiaal tot zijn beschikking kreeg dan zijn teamgenoot Charles Leclerc, erkende Marko dat de voormalige Red Bull-ster zelf verantwoordelijk was voor veel van zijn mislukkingen in het afgelopen seizoen. “In hoeverre hij qua materieel benadeeld werd, kan ik niet zeggen. Maar hij heeft veel te veel eigen fouten gemaakt. Met deze crash, kroop de onzekerheid erin bij hem, en als gevolg daarvan was het rijden heel vaak niet van Vettel-niveau.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko signaleert: ‘Daarom waren zijn races niet op Vettel-niveau’