Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko: "Ten eerste is er een contract dat nog twee jaar doorloopt, dus ik weet niet waar die verhalen..."

Helmut Marko: “Ten eerste is er een contract dat nog twee jaar doorloopt, dus ik weet niet waar die verhalen…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly zal volgend seizoen niet de overstap maken naar Red Bull naast Max Verstappen , maar Helmut Marko zegt dat ze hem in ‘de komende twee jaar’ zullen promoveren, of anders laten gaan. Het verhaal van Gasly’s hoogte- en dieptepunten bij de Red Bull-familie is uitvoerig gedocumenteerd. Hij begon bij hun juniorenteam Toro Rosso, promoveerde naar het seniorenteam Red Bull Racing en degradeerde vervolgens naar het juniorenteam AlphaTauri. Daar begon hij met het schrijven van zijn verhaal van verlossing.

Gasly is uitgegroeid tot één van de beste coureurs sinds zijn degradatie, drie jaar op rij heeft hij het podium gehaald. Dat is een prestatie waarin geen andere coureur buiten de traditionele F1 top drie – Mercedes, Red Bull en Ferrari – in is geslaagd.

Het heeft de 25-jarige Fransman zich doen afvragen waarom hij nog niet is gepromoveerd. Marko heeft de afgelopen weken meermaals duidelijk gemaakt dat Gasly niet in aanmerking komt voor een zitje bij Red Bull in 2022, maar dat hij wil dat Gasly aanblijft als rijder van AlphaTauri.

Gevraagd naar geruchten dat Gasly zijn opties voor 2022 aan het bekijken is, zei de Red Bull-adviseur tegen NewstalkZB: “Ten eerste is er een contract dat nog twee jaar doorloopt, dus ik weet niet waar die Alfa-verhalen vandaan komen. Ten tweede is Alfa niet op het niveau zoals AlphaTauri dat is.”

“We hebben twee Formule 1-teams en we steken nogal wat energie in ons merk, AlphaTauri, een modemerk, en daar hebben we een sterke leider nodig.”

De Oostenrijker vroeg zich af of Gasly wel opgewassen is tegen de uitdaging om de teamgenoot van de Nederlander te zijn. “Hij rijdt op zijn best, maar nummer één zijn in een heel goed B-team is een heel ander verhaal dan nummer twee zijn naast Max Verstappen bij een topteam”, zei hij. “Mentaal maakt dat een groot verschil.”

Red Bull zal in de komende twee jaar een beslissing nemen over Gasly’s toekomst. “We kijken naar zijn progressie en in de komende twee jaar zullen we een beslissing nemen of hij op de vrije markt komt of dat we hem in dienst nemen van Red Bull.”

De Oostenrijker liet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko: “Ten eerste is er een contract dat nog twee jaar doorloopt, dus ik weet niet waar die verhalen…”