Het laatste formule 1 nieuws

Helmut Marko verwacht overwinning van Yuki Tsunoda: "Hij zal snel op het podium staan"

Helmut Marko verwacht overwinning van Yuki Tsunoda: “Hij zal snel op het podium staan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De carrière van Yuki Tsunoda verloopt in sneltreinvaart. Vanaf 2018 reed de Japanner achtereenvolgens in de Japanse Formule 4, de Formule 3, de Formule 2 en nu in de Formule 1. Ieder jaar maakt hij een stap omhoog en als rookie in de F1 maakt de coureur van AlphaTauri al behoorlijk indruk. In de eerste race van het jaar in Bahrein pakte Tsunoda twee WK-punten. Helmut Marko is onder de indruk van Tsunoda en heeft geen enkele spijt dat hij hem zo snel naar de Formule 1 heeft gebracht. “We zijn ervan overtuigd dat Yuki de eerste Japanner wordt die een Formule 1-race wint”, zo zegt de Oostenrijker stellig bij het Duitse RTL.

“Hij is pas 20 jaar oud en deed werkelijks niets verkeerd in zijn eerste race. Zijn snelheid is ongelofelijk goed. En dan zijn inhaalactie op Lance Stroll in de laatste ronde. Hij kwam van 150 meter en is een racer met zijn hart. Ook mentaal is hij ijzersterk en hij heeft veel zelfvertrouwen. Yuki zal snel op het podium staan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helmut Marko verwacht overwinning van Yuki Tsunoda: “Hij zal snel op het podium staan”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden