Het laatste formule 1 nieuws

Helpende handen geven Verstappen extra zetje richting titel

Helpende handen geven Verstappen extra zetje richting titel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De leiding in het wereldkampioenschap van de Formule 1 wisselt dit jaar vaker van eigenaar dan een pingpongballetje van speelhelft. In Turkije was het aan Max Verstappen de beurt om een slag te slaan, waardoor hij nu weer de dans leidt.

Op het circuit van Istanbul Park was de race van Verstappen degelijk, en kreeg hij bovendien enkele helpende handen toegestoken die ertoe bijdroegen dat zijn WK-leiding niet één, maar zes punten bedraagt. Dat de GP van Turkije de top vijf van meest spectaculaire races van het seizoen niet haalt, zal de Red Bull-coureur worst wezen.

Wakker blijven
Voor Verstappen was het een relatief eenzame race op de tweede positie, want zowel naar voren als naar achteren ontstond er geen echte druk bij de Limburger. “Wat het moeilijkste was? Wakker blijven”, aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport. “In deze omstandigheden maak je makkelijk een foutje. Het was vooral zaak om de banden goed te managen”, zei de Red Bull-coureur na de voor het publiek ietwat saaie race die gewonnen werd door Valtteri Bottas, een coureur die wat betreft overwinningen een patent heeft op optredens als deze.

Eindelijk steun
Bottas is echter een figurant in de titelstrijd, want de Mercedes-adjudant van Hamilton kan zich dit jaar slechts zelden meten met de Brit en Verstappen. Dat geldt ook voor de stalgenoot van Verstappen, Sergio Pérez. In een bolide waarin zijn teammaat voor overwinningen strijdt, kwam Pérez in de afgelopen acht GP’s niet verder dan achtereenvolgens een vierde, zesde, zestiende, laatste, negentiende, achtste, vijfde en negende plek. Niets om over naar Mexico te schrijven dus, temeer omdat Verstappen de steun van zijn teammaat goed kan gebruiken in de strijd om de titel. Zondag was die steun er wél. Sergio Pérez (rechts) in duel met Lewis Hamilton (links) Met verve
Pérez reed van de zesde startplek naar de derde finishplek, het voor hem maximaal haalbare in de huidige condities. Daar kwam bij dat de Mexicaan onderweg Lewis Hamilton goed dwarszat met een verbeten duel dat Hamilton dit seizoen – buiten de confrontaties met Verstappen – te weinig […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Helpende handen geven Verstappen extra zetje richting titel