Het laatste formule 1 nieuws

Herbert neemt het op voor Bottas: “Hij is verdraaid goed”

Herbert neemt het op voor Bottas: “Hij is verdraaid goed”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks dat Valtteri Bottas voor de start van elk nieuw Formule 1-seizoen claimt te weten hoe hij Lewis Hamilton kan verslaan voor het kampioenschap, heeft de Fin de daad nog nooit bij het woord weten te voegen. Sterker nog, hij is nog niet een keer echt in de buurt van Hamilton gekomen in de eindstand.

Vorig jaar bedroeg het verschil tussen de beide Mercedes -coureurs 124 punten en in 2019 moest hij 87 punten toegeven op de inmiddels zevenvoudig kampioen. In zijn eerste jaar bij Mercedes was het verschil nog het kleinst, 58 punten, maar restte hem een derde plek in het eindklassement. Met afstand zijn minste jaar bij Mercedes was 2018: geen enkele overwinning en slechts vijfde in het kampioenschap, achter Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen én Max Verstappen in de Red Bull.

Dit jaar staat de druk er opnieuw vol op bij Bottas. Hij heeft een eenjarig contract en weet dat het team met George Russell een mogelijke opvolger voor hem klaar heeft staan. Ex-Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft het te doen met Bottas. “Ik vind het vreselijk dat hij zoveel kritiek van iedereen krijgt”, laat de F1-analist van Sky Sports in een exclusief interview met Motorsport.com weten. “Er wordt gezegd dat hij het niet goed doet, maar daar ben ik het niet mee eens. Hij weet Lewis zo nu en dan te verslaan en zit heel erg dicht bij hem in de kwalificatie. In de races is hij nog niet consistent genoeg. Maar hij weet dan nog steeds wel te leveren wat Mercedes nodig heeft als team door punten voor het constructeurskampioenschap veilig te stellen. En in dat opzicht doet hij het voortreffelijk!”

“Dat George het kan, hebben we vorig jaar in Bahrein wel gezien”, vervolgt Herbert, refererend naar de knappe invalbeurt van Russell bij Mercedes. “Maar Valtteri heeft de laatste jaren zeer hard gewerkt en ik weet niet hoe jullie naar hem kijken, maar hij heeft zich echt verbeterd. Het is nog altijd niet genoeg om Lewis te verslaan, maar dan hebben we het ook meteen over iemand.” Volgens Herbert zou iedereen het lastig hebben naast Hamilton. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Herbert neemt het op voor Bottas: “Hij is verdraaid goed”