Het laatste formule 1 nieuws

Herbert: “Perez kan mooie dingen bereiken bij Red Bull”

Herbert: “Perez kan mooie dingen bereiken bij Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na twee solide seizoenen in dienst van Toro Rosso werd Gasly in 2019 gepromoveerd naar Red Bull Racing . Vanaf het eerste moment verliep die samenwerking niet soepel, met diverse incidenten en gebrekkige resultaten tot gevolg. Halfweg het jaar werd de Fransman teruggezet naar Toro Rosso en zag Alex Albon de omgekeerde weg bewandelen. De Britse Thai kon in 2020 eveneens niet imponeren en moest voor dit seizoen plaatsmaken voor Sergio Perez . Albon heeft zelfs geen Formule 1-zitje meer toebedeeld gekregen en zal vanaf de zijlijn moeten toekijken.

Herbert blikt nog even terug en legt uit waarom het voor de Fransman lastig was om goed te presteren: “Het was waarschijnlijk gewoon te veel voor hem. Helaas. Hij was niet in staat om te gaan met het soort druk dat erbij komt kijken. Veel mensen vergeten dat de verschillen tussen een klein en een groot team enorm zijn. De verwachtingen liggen veel hoger wanneer je voor een groot team rijdt. Bij AlphaTauri is het allemaal leuk en aardig: ‘Oh, we zijn voor een van de Ferrari’s geëindigd dus het was een briljant weekend. Dat hebben we goed gedaan’. Maar bij de grote teams is het: ‘Shit, we zijn weer door een Ferrari verslagen’, of ‘Mercedes was weer sneller’ en ‘we moeten beter gaan presteren’. Al dat soort dingen. De druk is veel, veel hoger en dat pakte niet goed uit voor hem.”

Perez maakte eerder in zijn loopbaan eenzelfde situatie mee. De Mexicaan stapte in 2013 over van Sauber naar McLaren, maar kon daar – mede door de matig presterende bolide – geen potten breken. Het jaar erop moest hij alweer plaatsmaken. Herbert daarover: “Sergio heeft eenzelfde situatie meegemaakt bij McLaren. Dat pakte ook niet goed uit. Hij is bij Racing Point volwassen geworden maar hij heeft nog altijd die ontspannen houding die hij altijd al had. Nu krijgt hij een tweede kans. Kan hij het aan om het op te nemen tegen Max Verstappen? Ja, dat kan hij. Maar het is hoe je de druk absorbeert.”

“Pierre wil waarschijnlijk niet dat Sergio goed presteert. Als hij dat wel doet en min […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Herbert: “Perez kan mooie dingen bereiken bij Red Bull”