Het laatste formule 1 nieuws

Het beste komt boven in Lewis Hamilton: "Zo veel ellende over ons heen gekregen"

Het beste komt boven in Lewis Hamilton: “Zo veel ellende over ons heen gekregen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton moest dit weekend in Brazilië meerdere klappen verwerken, maar wist na twee fraaie inhaalraces met zijn supersnelle Mercedes als winnaar uit de strijd te komen. De zevenvoudig wereldkampioen incasseerde een gridstraf voor een nieuwe motor, maar werd na lang beraad op zaterdag gediskwalificeerd omdat zijn DRS-systeem niet door de keuring kwam. Na afloop was de Brit uiteraard door het dolle heen. “We hebben zo veel ellende over ons heen gekregen, ik moest het allemaal van me afzetten en me richten op de strijd op de baan om naar voren te komen”, aldus Hamilton tijdens de persconferentie na afloop van de race. “Ook ik wist niet wat er precies mogelijk was. Ik heb alles gegeven en dit is zeker één van de beste weekenden uit mijn carrière, misschien wel mijn beste weekend ooit.”

Toen Hamilton eenmaal aan Verstappen voorbij was, liep de Mercedes-coureur snel bij de Nederlander weg. “Het is heel moeilijk om iemand te volgen. Toen ik achter Max zat, reed hij dezelfde rondetijden. Zeker in de laatste sector kon ik hem zeer moeilijk volgen. Het was niet makkelijk om binnen DRS-afstand te komen en als dat wel lukte zat ik net te ver weg om iets te proberen. Uiteindelijk lukte het me wel. Het was een leuk gevecht. Zo hoort een titelstrijd te zijn.”

Hamilton verkleinde het gat naar Verstappen tot 14 punten (WK stand Formule 1) . “Voorafgaand aan het weekend was het verschil 19 punten en het enige dat ik moest doen was het gat verkleinen. Als je dan zo’n straf krijgt, kun je denken dat het voorbij is, maar ik heb niet opgegeven , ben positief blijven denken en heb alles gegeven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Het beste komt boven in Lewis Hamilton: “Zo veel ellende over ons heen gekregen”