Het laatste formule 1 nieuws

"Het coronavirus is een nachtmerrie voor de F1-teams"

“Het coronavirus is een nachtmerrie voor de F1-teams”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Haas F1 team Net als op heel wat andere bedrijven heeft de wereldwijde uitbraak van het coronavirus ook een enorme impact op de F1-teams. F1-teambazen zeggen dat het een nachtmerrie is om hun team te managen.

Een groot deel van de inkomsten van de F1-teams komt van het zogenaamde ‘prijzengeld’ en de races waaraan ze deelnemen. Er is dit jaar echter heel wat onzekerheid over het aantal races dit F1-seizoen.

Voorlopig hebben de F1-teams dan ook helemaal geen idee wat hun inkomsten dit jaar zullen zijn, dit terwijl ze door het coronavirus ook nog eens met extra kosten zitten. Voor veel teams is het dan ook een strijd om te overleven.

“Het is een nachtmerrie om te managen, zeker wanneer je niet weet hoeveel je gaat uitgeven en hoeveel geld je binnen gaat krijgen,” vertelt Haas F1-teambaas Guenther Steiner tegenover Speedcafe.com . “Hoe kan je een business managen? Dit is meer gokken dan echt iets managen zou ik zeggen.”

Ontwikkeling van F1-bolide stopgezet

Omwille van de zeer onzeker situatie heeft het Amerikaanse F1-team dan ook beslist om de ontwikkeling van haar F1-bolide stop te zetten. Op die manier wil Steiner de budgettaire situatie van zijn renstal onder controle houden. Claire Williams van het gelijknamige Williams F1 team is het met Steiner eens.

“Ik ben er zeker van dat veel F1-teams hun budgetten strikt onder controle moeten houden,” aldus Claire Williams. “We hebben zeer uitgebreid naar ons budget gekeken en wat zaken aangepast, dit met de onzekerheid over de inkomsten uit het prijzengeld in het achterhoofd, alsook door het stopzetten van onze sponsorovereenkomst met Rokit.”

“Het is niet eenvoudig. We hebben geen ongelimiteerde budgetten ter beschikking. Niemand in de Formule 1 heeft dat, maar sommige teams bevinden zich in een betere situatie dan andere.”

Meer F1-nieuws: – Marshalls Britse GP voelen zich bedrogen: “Dit voelt als een klap in ons gezicht” – “We steunen Lewis Hamilton in zijn strijd maar het mag geen politiek worden” – Lewis Hamilton waarschuwt F1-fans: “Blijf thuis, kom niet naar Silverstone!” – Hadden we bijna een F1-seizoen met 12 races op hetzelfde circuit?

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Het coronavirus is een nachtmerrie voor de F1-teams”