Het laatste formule 1 nieuws

Het grote Mercedes-dilemma waar Red Bull mooi van kan profiteren

Het grote Mercedes-dilemma waar Red Bull mooi van kan profiteren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2022 wordt de Formule 1 compleet op haar kop gezet. De nieuwe wagens zullen namelijk drastisch anders zijn dan de huidige bolides. Vanwege het budgetplafond en de restricties op de tijd die de teams door mogen brengen in de windtunnel, is het nagenoeg onmogelijk om tegelijkertijd aan de huidige wagen te werken en druk bezig te zijn met het nieuwe project. Daarom moeten de teams een lastige keuze maken. Op welk moment verandert men niets meer aan de huidige wagen en wordt de focus volledig verlegd naar 2022? Alle teams zullen achter de schermen ongetwijfeld al bezig zijn met het nieuwe project, maar nog niet iedereen doet dat met man en macht. Voor sommige teams is de keuze makkelijker gemaakt dan voor anderen.

Neem bijvoorbeeld Haas en Williams . Die twee teams zullen dit jaar ongetwijfeld achteraan rijden en op een wonder moeten hopen als ze WK-punten willen verzamelen. Zeker bij Haas, dat vanwege de financiële coronaperikelen de afgelopen maanden al nauwelijks door heeft ontwikkeld, heeft het geen zin om veel tijd te spenderen aan de 2021-bolide. De Amerikaanse renstal richt zich dan ook al volledig op 2022. Dat gaf Guenther Steiner recent toe. Er komen in Imola nog wat nieuwe onderdelen, maar dat is alleen omdat deze niet op tijd klaar waren voor de eerste race van het jaar in Bahrein. Daarna moeten Mick Schumacher en Nikita Mazepin het het hele jaar doen met het materiaal dat ze in Imola voorgeschoteld krijgen.

Bij Williams is men iets minder resoluut, maar ook daar wil men niet te veel tijd opofferen aan de huidige bolide, zodat de focus snel kan worden verlegd naar 2022. “We gaan minder updates zien dan normaal, want een groot deel van de fabriek focust zich al op 2022”, legt Head of Vehicle Performance Dave Robson uit in gesprek met onder meer RacingNews365 .

Artikel gaat verder onder de afbeelding . Voor de teams in het middenveld is de keuze echter ietwat lastiger. Het verschil tussen de derde en zevende plaats in het kampioenschap kan miljoenen aan inkomsten schelen. Om nu al de focus te verleggen en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Het grote Mercedes-dilemma waar Red Bull mooi van kan profiteren