Het laatste formule 1 nieuws

'Het is januari 2021, ik ben 31 jaar en zit nu al twee maanden in Nieuw-Zeeland'

‘Het is januari 2021, ik ben 31 jaar en zit nu al twee maanden in Nieuw-Zeeland’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als je leven verfilmd zou worden, welke scènes moeten er dan zeker in? Bekende medemensen schrijven het scenario van hun leven.

Als kind was hij altijd al naar boven aan het kijken en onder zijn dj-naam Netsky draait hij al jaren mee aan de top van de dance. ‘Ik wil eindelijk weer kunnen optreden’, zegt Boris Daenen bij het verschijnen van zijn nieuwe album Second Nature . In afwachting daarvan blikt hij terug – en vooruit – op de film van zijn leven. © CHARLIE DE KEERSMAECKER Scène 1. Bloed in Birmingham.

‘Ik ben zestien en sta op het podium van een gigantische club in Birmingham, een oude, vuile industriestad in het noorden van Engeland. De zaal is bomvol, iedereen is aan het dansen op mijn muziek. Het is mijn allereerste concert in Engeland, eigenlijk ook gewoon de allereerste keer dat ik buiten Edegem, het dorp waar ik ben opgegroeid, mag optreden. En meteen in zo’n coole undergroundclub, een pak dirtier dan Londen nog. Voor mijn neus zie ik alleen maar mensen die hun gezichten aan het afkauwen zijn, van de xtc. Dat is een redelijke schok – ik weet niet wat ik zie, ik ben nog nooit met drugs in aanraking gekomen. En daar houdt het niet bij op. Ik kreeg voor dit optreden 50 euro betaald en mijn hotel alleen al kost me 30 euro, zo’n donker Formule 1-hotel langs de autostrade. Wanneer ik er laat die nacht in mijn eentje incheck, moet ik tot twee keer toe van kamer veranderen: er hangt precies overal bloed aan de muur. Heel raar, alsof ik opeens in een horrorfilm terechtgekomen ben. Maar ik neem er genoegen mee en als ik eindelijk op het veel te harde bed neerplof, ben ik dolgelukkig. Ik ben in mijn eentje naar Engeland gereisd, met de trein, en het publiek was dolenthousiast: dat had ik een paar weken geleden nooit durven te dromen. Wat is hier in godsnaam aan het gebeuren?’


Verder lezen?

Als Knack-abonnee hebt u: digitale toegang via de website op pc en via de app op smartphone en tablet tot de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Het is januari 2021, ik ben 31 jaar en zit nu al twee maanden in Nieuw-Zeeland’