Het laatste formule 1 nieuws

'Het is niet zo dat we een loterij introduceren om de grid te bepalen'

‘Het is niet zo dat we een loterij introduceren om de grid te bepalen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 doet hard zijn best om de sport spannend te houden. Met de sprintraces hoopt het bijvoorbeeld voor meer sensatie in het weekend te zorgen, waardoor ook de nieuwe generatie sneller geïnteresseerd raakt in de sport.

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur denkt dat de Formule 1 goed bezig is. “Het draait nog altijd 100 procent om het sportieve vlak”, oordeelt Vasseur in gesprek met Motorsport.com . “Het is niet zo dat we een loterij introduceren om de grid te bepalen. Alle resultaten zijn nog altijd gebaseerd op pure snelheid: op een kwalificatie die de startvolgorde voor de sprintrace bepaalt. Net zoals in Macau. En het resultaat daarvan bepaalt de grid voor de race. Dat gaat om performance.”

Vasseur is dan ook positief over de veranderingen. “Als we de show kunnen verbeteren maar het eindresultaat nog altijd bepaald wordt op basis van snelheid, vind ik het goed. En ook de aanpak. Het is goed om in 2021 te zeggen: ‘Laten we het dit seizoen proberen, dan nemen we in de toekomst er een beslissing over’. Voor die tijd is het lastig om een goed beeld te vormen.” GP van Monaco

Tijdens de Grand Prix van Monaco presteerde Alfa Romeo naar behoren. Antonio Giovinazzi reed tijdens de race in de punten door een tiende plaats te bemachtigen, terwijl Kimi Raikkönen met een elfde plaats net naast de punten greep.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Het is niet zo dat we een loterij introduceren om de grid te bepalen’