Het laatste formule 1 nieuws

Het jaar van Verstappen: van bandenspanning tot waterballet

Het jaar van Verstappen: van bandenspanning tot waterballet

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van het rubbergeweld op Silverstone tot het slotvuurwerk in Abu Dhabi, en van het afblazen van Zandvoort tot de tombola in Turkije: herbeleef de elf podiums, vijf uitvalbeurten én twee overwinningen in het Max Verstappen-jaaroverzicht van 2020. Geen Australië en geen Zandvoort
Max Verstappen begon het seizoen in de wetenschap dat het zijn laatste kans zou zijn om de jongste wereldkampioen aller tijden te worden. Het was dus zaak om goed voor de dag te komen bij de GP van Australië , de traditionele seizoensopener. In een tijd waarin het coronavirus al om zich heen greep, leek de F1 toch gewoon te ontbranden op het Albert Park-circuit; leek, want enkele uren vóór de eerste vrije training in Melbourne ging er een streep door het raceweekend.

Zoals dat voor zoveel sporten het geval was, volgde ook voor de Formule 1 een periode vol onzekerheid; kwam er nog wel een coronaproof seizoen? En op welke circuits? En hoeveel races kunnen er dan nog gereden worden? Die vragen werden uiteindelijk stuk voor stuk beantwoord; ‘bubbels’ werden gecreëerd, voor de F1 onbekende circuits werden aan de kalender toegevoegd en andere banen, waaronder Zandvoort, werden geschrapt; geen eerste thuisrace dus voor Verstappen .

Valse start
Maar het seizoen begon wel met twee races op het thuiscircuit van Verstappen’s werkgever Red Bull: de Oostenrijkse Red Bull Ring. Op het circuit waar de Limburger in 2018 en 2019 won, eindigde de GP van Oostenrijk op 5 juli nu in een tranendal: in ronde 11 gaf de bolide met technische problemen de de brui eraan. Bottas won, terwijl Hamilton van het podium kukelde door een aanrijding met Verstappen’s teamgenoot Albon. Lando Norris profiteerde en liet zijn allereerste F1-podium noteren.

Een week later op de Red Bull Ring ging Hamilton, die in een kletsnatte kwalificatie imponeerde, op zondag met de winst aan de haal. Verstappen kon in de Red Bull het Mercedes-tempo niet volgen en moest bij de GP van Steiermark genoegen nemen met plek drie. Race nummer drie was de GP van Hongarije , maar het had niet veel gescheeld of Verstappen was daar niet eens gestart; […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Het jaar van Verstappen: van bandenspanning tot waterballet