Het laatste formule 1 nieuws

"Het kost Red Bull een hele dag om dat op te lossen, terwijl Mercedes doorgaat"

“Het kost Red Bull een hele dag om dat op te lossen, terwijl Mercedes doorgaat”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing was oppermachtig in de eerste helft van het Formule 1 -seizoen, maar rondom de zomerstop lijken de rollen te zijn omgedraaid. Mercedes heeft duidelijk vooruitgang geboekt, terwijl Red Bull vooral in Turkije zoekende was.

In Zandvoort was Max Verstappen oppermachtig, maar na de Grand Prix van Nederland heeft hij geen zege meer behaald. De ommezwaai bij Mercedes lijkt echter al voor dat weekend te hebben plaatsgevonden. Verstappen won dan wel op Spa-Francorchamps door zijn pole positon, maar er is geen race verreden in België. Red Bull laat het er niet bij zitten: Verdenkingen Mercedes nader onderzocht Volgens Auto, Motor und Sport heeft Mercedes de motoren opengeschroefd en lopen zowel het fabrieksteam als de klantenteams daardoor tegen slijtageproblemen aan. Omdat de Duitse renstal in Silverstone zijn laatste grote update heeft aangebracht zou dat een logische verklaring zijn. Red Bull overwoog Perez buiten te laten: “Om Lewis achter zich te houden” Red Bull heeft moeite met onverwachte problemen

De problemen waar Red Bull de laatste tijd tegenaan loopt komt volgens de website omdat de auto moeilijker af te stellen is. Bij bepaalde downforce-niveaus loopt het team tegen balansproblemen aan, zoals in Turkije duidelijk naar voren kwam. “Dat gebeurt meestal als er één van de twee grote achtervleugels op de auto zit” , luidt de verklaring van Formule 1-journalist Michael Schmidt.

“Bij een onverwacht probleem zoals de verrassend goede grip in Turkije, raakt Red Bull de weg kwijt” , vervolgt hij. “Het kost een trainingsdag en een nacht in de fabriek in Milton Keynes om in dat geval een oplossing te vinden, terwijl Mercedes intussen doorgaat met het verfijnen van het pakket. Het verlies van een hele dag is praktisch onmogelijk goed te maken in deze spannende strijd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Het kost Red Bull een hele dag om dat op te lossen, terwijl Mercedes doorgaat”