Het laatste formule 1 nieuws

'Het móét een felle strijd zijn tussen Red Bull en Mercedes'

‘Het móét een felle strijd zijn tussen Red Bull en Mercedes’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Mercedes AMG Petronas F1 L1’s Formule 1-analist Xavier Maassen is onder de indruk van het optreden van Lewis Hamilton in de Grand Prix van Brazilië. Hij denkt dat de opmars van de Brit snoeihard is aangekomen bij Max Verstappen.

“Het was misschien wel Hamilton’s beste overwinning ooit”, zegt Maassen. “Hij kwam in de sprintrace van de twintigste plaats en in de hoofdrace vanaf P10, maar hengelt gewoon de wedstrijd binnen. Dat is toch een mentale klap die je moet verwerken. Verstappen lijkt altijd een koele kikker, maar dit zou wel eens onder zijn huid kunnen gaan zitten.” Leider
In punten is Verstappen in ieder geval nog steeds aan de winnende hand. Zijn voorsprong op Hamilton slonk zondag weliswaar van 21 naar 14 punten, maar met nog drie races te gaan blijft de Limburger leider in het wereldkampioenschap. “Het lijkt erop dat die wereldtitelstrijd pas in de allerlaatste wedstrijd beslist gaat worden”, aldus Maassen.

Op het randje
Verstappen en Hamilton vochten zondag verbeten duels uit op én naast de baan. Daarnaast liep de spanning zichtbaar op bij de getergde Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn Red Bull-evenknie Christian Horner. Maassen geniet daar wel van, ondanks dat de grenzen van het toelaatbare worden opgezocht – en misschien wel overschreden. “Op politiek vlak staat er heel veel spanning op. Maar dit is ook hoe de sport moet zijn: het moet fel zijn, het moet op het randje zijn. En dat was het zondag.”

Qatar
De volgende race staat aan het eind van deze week alweer op het programma. In Losail vervolgen Verstappen en Hamilton hun titelgevecht in de Grand Prix van Qatar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Het móét een felle strijd zijn tussen Red Bull en Mercedes’