Het laatste formule 1 nieuws

Het Nederlandse wonder van de Nürburgring: Spyker F1 aan kop!

Het Nederlandse wonder van de Nürburgring: Spyker F1 aan kop!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De beginfase van de Europese Grand Prix van 2007 staat bij veel Formule 1 -fans nog steeds in het geheugen gegrift, maar er is één oud-Formule 1-coureur die deze GP zeker nooit meer zal vergeten: Markus Winkelhock.

De Duitser viel bij het Nederlandse Spyker F1 één race in voor de ontslagen Christian Albers. Op de Nürburgring mocht Winkelhock aantreden, een race later zou hij op zijn beurt vervangen worden door de Japanner Sakon Yamamoto. Winkelhock haalde echter alles uit zijn weekend.

Tijdens de openingsronde van de race kwam de regen namelijk plotseling met bakken uit de lucht. Alleen Spyker-coureur Winkelhock had hier rekening mee gehouden door na de opwarmronde direct de pits in te rijden en nadat alle andere bolides noodgedwongen een pitstop moesten maken voor regenbanden, nam de Duitser in zijn eerste en enige Grand Prix de leiding over.

Hij had zowaar een flinke voorsprong op alles en iedereen, maar al na twee rondjes kwam er een einde aan het sprookje van Winkelhock. De race werd namelijk gestaakt, omdat verschillende bolides door toedoen van aquaplaning van de baan waren geschoven en zijn voorsprong teniet werd gedaan.

Op een opdrogende baan was de Spyker-invaller logischerwijs niet opgewassen tegen het geweld van de McLaren s en de Ferrari ‘s, maar iedereen had het over Markus Winkelhock. Helaas voor hem heeft het hem geen steek verder geholpen in zijn Formule 1-carrière. Races entered: 1️⃣
Races led: 1️⃣

The man. The myth. The Legend.

Spyker’s one-time racer @m_winkelhock ended up leading at the Nurburgring in 2007 after rain chaos and an inspired pit stop ☔️ #EifelGP �� #NoOneCanBreakTheWinkelrock pic.twitter.com/gMbh0HkE7o

Lees het hele artikel op de volgende pagina Het Nederlandse wonder van de Nürburgring: Spyker F1 aan kop!