Het laatste formule 1 nieuws

Het nutteloze feitje van de dag: Vergeten deel van de groene hel

Het nutteloze feitje van de dag: Vergeten deel van de groene hel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De Nürburgring is een legendarisch circuit in Duitsland dat bij velen bekend is van de races en de crashfilmpjes van particulieren die een rondje maken over de Nordschleife (het uitgestrekte deel van de baan van meer dan 20 kilometer door de bossen van de Eifel). De Nordschleife en het GP-circuit vormen tezamen een bijzondere baan waar nog altijd races verreden worden. De baan is helaas niet veilig genoeg voor de Formule 1 daarom rijdt die raceklasse alleen op het GP-circuit.

Maar wist je dat er vroeger ook nog een Südschleife aan het circuit vast zat? Deze zuidelijke lus was nog gevaarlijker dan de noordelijke lus en is al vrij snel na de opening in onbruik geraakt. Bij de renovatie in de jaren ’70 is de Südschleife definitief afgedankt en van het circuit afgekoppeld.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de Nürburgring dan kun je hier een special lezen die eerder op FOK! verscheen. De oorspronkelijke layout van het circuit bij de opening in 1927 (WikiCommons/Pitlane02) Op deze plek staat externe inhoud die niet van FOK! afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat de externe partij (waar de inhoud vandaan komt) cookies op jouw computer of device zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Animatie van het verloop van de Südsleife

Lees het hele artikel op de volgende pagina Het nutteloze feitje van de dag: Vergeten deel van de groene hel