Het laatste formule 1 nieuws

"Het Red Bull-Honda F1-project is erg ambitieus, maar ik denk dat ze het kunnen"

“Het Red Bull-Honda F1-project is erg ambitieus, maar ik denk dat ze het kunnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes gaat een deal tussen Red Bull en Honda over de motoren voor 2022 niet in de weg zitten. Het Formule 1-team uit Milton Keynes, waar Max Verstappen en Sergio Pérez de prijzen moeten binnenhalen, wil de motoren van de Japanse fabrikant overnemen. Daarvoor moeten wel de andere teams instemmen met het bevriezen van de motoren ontwikkeling voor 2022. “Als een bevriezing noodzakelijk is om Red Bull Honda in de business te houden, dan steunen we dat”, aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen de Duitse zender RTL. “We moeten samenwerken om de fabrikanten in de Formule 1 te houden. Het Red Bull-Honda project is erg ambitieus, maar ik denk dat ze het kunnen. Dat is waarom we eigenlijk voor een bevriezing zijn.”

Toch zegt de Oostenrijker dat de focus van Mercedes met name ligt op het klaar krijgen van de auto voor 2021. “Het is nog niet in de buurt van gereed”, onthulde de teambaas. “En het gaat ook niet klaar zijn tot het laatste moment voor de shakedown. Dus op het moment is er niet veel te zien van de nieuwe auto.” Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Het Red Bull-Honda F1-project is erg ambitieus, maar ik denk dat ze het kunnen”