Het laatste formule 1 nieuws

‘Het was schitterend om onder mijn vader mijn debuut te maken in De Kuip’

‘Het was schitterend om onder mijn vader mijn debuut te maken in De Kuip’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrijdag, 24 december 2021 om 18:30 • Chris Meijer • Laatste update: 13:39

De Keuken Kampioen Divisie geldt al decennialang als kraamkamer voor binnen- en buitenlandse talenten en ook dit seizoen lopen er op het tweede niveau weer veel voetballers met potentie rond. Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie, licht wekelijks een van deze talenten uit, met deze keer aandacht voor Sem Steijn, die dit seizoen op stormachtige wijze doorbreekt bij ADO Den Haag .

Door Chris Meijer

De meest tastbare bewijzen van een uitstekende seizoenshelft staan op een prominente plaats in huize Steijn. De eerste is het Bronzen Kampioensschild, dat hij als beste talent van de tweede periode vorige week ontving. “De bal heb ik laten ondertekenen en staat op de kast. Daar kan ik lekker naar kijken”, vertelt Sem Steijn met een glimlach. De twintigjarige middenvelder was eind november in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht goed voor een hattrick en verliet dus met de wedstrijdbal onder zijn arm het Cars Jeans Stadion. “Het is iets bijzonders, de eerste hattrick in je carrière. Je weet nooit of er ooit een tweede gaat volgen, dus je kan de eerste maar hebben.” Is het dan nog een strijd wie dit seizoen binnen de selectie van ADO Den Haag de meeste wedstrijdballen verzamelt? Thomas Verheydt heeft er tenslotte ook al een. Met een lach: “Nee, nee, we zijn samen een team. Dus daar maken we geen strijd van.”

Het artikel gaat verder onder de video Meer videos Steijn ontvangt voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda uit handen van vader Maurice het Bronzen Kampioensschild voor het beste talent van de tweede periode. Het team, dat is volgens Steijn het geheim van het succes van ADO Den Haag. “Ik was vroeger al wel een middenvelder die veel doelpunten maakte, maar ik denk dat het enorm helpt dat het team zo goed draait. Er loopt een goede spits, met wie ik een prima duo vorm. Het loopt gewoon lekker, dit is een fijn team om in te voetballen. Dat kun je niet los zien van mijn persoonlijke […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Het was schitterend om onder mijn vader mijn debuut te maken in De Kuip’