Het laatste formule 1 nieuws

"Het zou fantastisch zijn als Hamilton en Verstappen straks aan het Badhuisplein slapen"

“Het zou fantastisch zijn als Hamilton en Verstappen straks aan het Badhuisplein slapen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zandvoort moet het hele jaar rond aantrekkelijk worden en daarom gaan de meest vervallen gebieden in het dorp de komende jaren flink op de schop. Nadat eerdere plannen waren afgeketst , ligt er nu wederom een ambitieus ontwerp op tafel voor ‘de Entree’ en het Badhuisplein. Inclusief een ‘vijf-plus-sterren hotel’, in de hoop dat de Formule 1-coureurs straks niet meer naar Noordwijk uitwijken voor hun nachtrust.

Vooropgesteld, het zijn nog maar ruwe schetsen. Maar het zegt wel iets over de ambities die er binnen het Zandvoortse raadhuis leven. Het luxueuze hotel komt aan het Badhuisplein te liggen, naast het casino. Daar ligt nu nog een braakliggend stuk grond, maar daar komt straks mogelijk een 23 meter hoog hotel te staan. “Het wordt echt een mooie toevoeging voor Zandvoort, een kwalitatieve doorontwikkeling voor het gebied. We hopen dat de coureurs dan voortaan in Zandvoort blijven, dat niveau willen we graag hebben”, aldus wethouder Ellen Verheij-de Haas. ‘Monaco aan de Noordzee’

Critici stellen dat Zandvoort ambieert om een soort ‘Monaco aan de Noordzee’ te worden, waar steeds minder plaats zal zijn voor ‘de gewone toerist’. “Het is al een jarenlange ambitie van de gemeente om verbreding van het segment aan te bieden en een vijf-plus-sterren hotel hebben we niet. Dat kan juist een hele positieve economische spin-off voor het dorp met zich meebrengen”, zegt Verheij-de Haas.

Hoe het nu is en hoe het straks mogelijk gaat worden op het Badhuisplein

Aan de noordkant van het plein komen woningen in het ‘dure en middeldure segment’. Onderin is ruimte voor winkels en horeca. Parkeren gebeurt inpandig op het maaiveld. Een ondergrondse parkeergarage is geen optie, omdat het hoogheemraadschap van Rijnland dat niet toestaat.

De vorige visie voor het Badhuisplein haalde het niet, omdat er volgens critici niet goed was gekeken naar de impact van schaduw en wind op het plein. “Dat is vorige keer niet zo uitvoerig berekend, nu wel”, vervolgt de wethouder. “Ten opzichte van het vorige ontwerp is er meer zon op het plein en wat de wind betreft blijft het ook binnen de normen.” De Entree

Ook ‘de Entree’ […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Het zou fantastisch zijn als Hamilton en Verstappen straks aan het Badhuisplein slapen”