Het laatste formule 1 nieuws

Hevige regen verstoort F1 in Oostenrijk

Hevige regen verstoort F1 in Oostenrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1-piloot Daniil Kvyat met paraplu Foto: Pirelli motorsport De derde oefensessie voor de GP van Stiermarken is door hevige regen tot een niet nader bepaald moment uitgesteld. Mogelijk wordt de sessie zelfs niet gestart.

Het was voorspeld en hij is er ook gekomen: de hevige regen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Door de hevige regen is de derde oefensessie voor de GP van Stiermarken voorlopig uitgesteld en mogelijk wordt de sessie zelfs helemaal niet aangevat. Respect to the person who filmed this video in the pouring rain ?? Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de kwalificatie voor de tweede race van het seizoen komt in gevaar. Er liggen drie scenario’s op tafel.

Mogelijk verbeteren de omstandigheden enigszins en kan de kwalificatie gewoon vandaag plaatsvinden en wordt de startgrid zoals gebruikelijk aan de hand van de uitslag van de kwalificatie vastgelegd.

De Formule 1 houdt er echter ook rekening mee dat de kwalificatie wordt uitgesteld naar zondagochtend. De kwalificatie zou dan enkele uren voor de race kunnen plaatsvinden.

In het laatste scenario vindt er helemaal geen kwalificatie plaats en worden de startposities voor de race op zondag bepaald door de uitslag van de tweede oefensessie op vrijdag.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hevige regen verstoort F1 in Oostenrijk