Het laatste formule 1 nieuws

Hier kijken we in de Formule 1 naar uit in 2021

Hier kijken we in de Formule 1 naar uit in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de kans dat Mercedes ‘gewoon’ weer domineert in 2021 hopen we natuurlijk allemaal dat er dit jaar wél een echte titelstrijd kan ontstaan. Is het niet tussen Red Bull & Mercedes en Lewis Hamilton & Max Verstappen , dan toch op zijn minst een strijd tussen Hamilton en Valtteri Bottas. Afgelopen jaar werd het Hamilton nauwelijks moeilijk gemaakt, waardoor hij met nog drie Grands Prix te gaan kampioen was en dat is een jaar met ‘maar’ zeventien Grand Prix.

Red Bull treedt met een nieuwe line-up aan. Alexander Albon maakte immers plaats voor Sergio Perez. Het wordt bijzonder interessant om te zien hoe de Mexicaan zich staande houdt naast Max Verstappen en of hij kan doen waar Albon en Pierre Gasly niet in slaagden, namelijk het aanvallen van Mercedes aan de zijde van Verstappen. Meer Formule 1 dan ooit!

Voor de liefhebbers van de Formule 1 valt er in 2021 meer te genieten dan ooit! Maar liefst 23 Grands Prix prijken op de Formule 1-kalender, een record! Op die kalender staan twee ‘nieuwe’ evenementen, namelijk de Grand Prix van Saoedi-Arabië en de Grand Prix van Nederland. In de komende jaren zal de kalender naar alle waarschijnlijk alleen nog maar verder worden uitgebreid tot een totaal van 25 Grands Prix. Zandvoort is terug!

Eigenlijk had 2020 het jaar van de terugkeer van de Grand Prix van Nederland moeten worden, maar het coronavirus had andere plannen. De tribunes bleven begin mei angstvallig leeg, evenals het nieuwe gelegde asfalt in de Noord-Hollandse duinen. Dit jaar echter mogen dezelfde mensen als vorig jaar met hetzelfde toegangsbewijs alsnog de gang maken naar CM.com Circuit Zandvoort. Aldaar wordt men niet alleen getrakteerd op de terugkeer van de Formule 1, maar ook op een uitgebreid voorprogramma met onder andere de W Series.

En als dan de eerste auto’s voor het eerst richting de Tarzanbocht razen, is het het lange wachten ongetwijfeld meer dan waard geweest. De race verrijden zonder publiek was nooit een optie en zal dat ook in 2021 overigens niet zijn, maar de sportief directeur van het evenement, Jan Lammers, heeft er alle vertrouwen in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hier kijken we in de Formule 1 naar uit in 2021