Het laatste formule 1 nieuws

'Hierdoor begint Alonso volgend jaar met een achterstand op de rest'

‘Hierdoor begint Alonso volgend jaar met een achterstand op de rest’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de terugkeer van racelegende Fernando Alonso in de Formule 1 vragen veel fans zich in hoeverre zijn tijdelijke afwezigheid zijn racen beïnvloedt heeft. Ook zijn nieuwe technisch directeur, Marcin Budkowski, heeft hierover zijn mening laten horen; hij voorspelt dat Alonso nog wel eens de nodige opstartproblemen zal hebben volgend jaar.

Fernando Alonso kan begin volgend jaar een zware dobber krijgen in verband met zijn afwezigheid uit de Formule 1, stelt Budkowski. In een gesprek met Motorsport.com legt hij uit: “Je moet inzien dat hij een grote achterstand heeft omdat hij twee jaar niet geracet heeft. Coureurs die een overstap maken naar een ander team zullen ook een moeilijk begin hebben, … maar Fernando heeft twee jaar niet gereden.” Ondanks dat Alonso twee jaar geen Formule 1-auto geeft aangeraakt heeft hij wel deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500. Testdagen

Ook de kleinere hoeveelheid testdagen kunnen in het nadeel van de Spanjaard gaan werken, beargumenteert Budkowski. “Het wordt moeilijk voor Fernando om in anderhalve dag testen volledig aan de auto te wennen, des te meer omdat hij zo lang al niet geracet heeft.”

Het is dan ook voor de bovenstaande reden dat Renault probeert Alonso zo veel mogelijk kansen te geven zijn gevoel voor de Formule 1-auto weer te laten opleven. Zo heeft hij al een aantal testritten gemaakt in de RS18 en R20, en heeft hij tevens deelgenomen aan de Young Driver test op Abu Dhabi, waarover vervolgens controverse ontstond.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Hierdoor begint Alonso volgend jaar met een achterstand op de rest’