Het laatste formule 1 nieuws

Hill: 'Hamilton doet dit expres omdat hij weet: Verstappen is een serieuze bedreiging'

Hill: ‘Hamilton doet dit expres omdat hij weet: Verstappen is een serieuze bedreiging’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Meer en meer frustratie ziet voormalig Formule 1-coureur Damon Hill bij Lewis Hamilton naar boven komen, nu Max Verstappen echt een serieuze bedreiging vormt voor de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik heb het idee dat Lewis het vuur opzettelijk een beetje opstookt”, zegt Hill.

De Formule 1 staat dit seizoen in het teken van het titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen, iets waar fans over de hele wereld al lange tijd op hoopten. Met de huidige strijd om het wereldkampioenschap staan er niet alleen twee uitstekende coureurs, maar ook twee temperamentvolle mannen tegen elkaar. Beide coureurs willen logischerwijs niet verliezen en zijn bovendien erg gewaagd aan elkaar, wat interessante momenten oplevert op het circuit, maar ook buiten de baan. Inmiddels heeft Verstappen de leiding genomen in het klassement, na een spectaculair weekend in Monaco. Hamilton moet aanpoten om de Nederlander zijn plek terug te pakken. Na de Grand Prix in het vorstendom werden er over en weer mindgames gespeeld.

Artikel gaat verder onder video Hamilton stookt het vuurtje op

Volgens Hill horen deze mentale spelletjes die Hamilton met zijn tegenstander voert erbij. Hill bestempelde Hamiltons opmerkingen eerder deze week als een teken dat de Brit het warm krijgt. Hill: “Chauffeurs zijn volwassener dan we ze soms denken, maar Lewis speelt wel hersenspelletjes, ook al zegt hij van niet. Hij maakt zo nu en dan een rare opmerking”, vertelt de voormalig coureur bij F1 Nation . Hij vervolgt: “Ik heb het gevoel dat Lewis het vuur opzettelijk een beetje opstookt omdat hij weet dat het serieus wordt.” Verstappen speelt het goed

Max Verstappen daarentegen houdt zich in de luwte, vindt Hill. Hij houdt bewust afstand, denkt hij. “Max heeft zichzelf in zijn kleine bubbel gehouden en zich door niets laten afleiden. Zijn focus is redelijk goed. Het is heel gemakkelijk om te laten ontsporen door vragen van journalisten, maar hij gaat daar gewoon niet heen. Ik denk dat hij het behoorlijk goed heeft gespeeld.” Denk jij dat Hamilton de titel gaat pakken?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hill: ‘Hamilton doet dit expres omdat hij weet: Verstappen is een serieuze bedreiging’