Het laatste formule 1 nieuws

Hill over Hamilton en Verstappen: "Ik vond ze angstaanjagend agressief voor de dag komen"

Hill over Hamilton en Verstappen: “Ik vond ze angstaanjagend agressief voor de dag komen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen v.s Hamilton Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill adviseert Max Verstappen en Lewis Hamilton om even af te koelen en de gebeurtenissen uit Silverstone een beetje te laten zakken. Hij vreest namelijk dat de vijandigheid tussen hen alleen maar verder zal toenemen.

Hamilton heeft tijdens de voorgaande seizoenen nooit écht een felle titelstrijd hoeven te voeren met zijn concurrentie, maar dat is dit seizoen wel anders. De Mercedes -coureur is momenteel verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met Verstappen, die wel eens tot het einde van het seizoen zou kunnen gaan duren. De twee coureurs zijn namelijk enorm aan elkaar gewaagd. De onderlinge strijd bereikte tijdens de Britse Grand Prix een nieuw niveau, toen Verstappen van de baan getikt werd door Hamilton en in de bandenstapel eindigde. “Ze moeten een beetje afkoelen”, stelt Hill dan ook tijdens de F1 Nation-podcast . “Ik vond ze tijdens de afgelopen race allebei angstaanjagend agressief voor de dag komen.” Crash Verstappen gevolg van sprintrace

“Het was eigenlijk allemaal een beetje te riskant. Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat er niemand gewond geraakt is”, vervolgt de wereldkampioen van 1996. “Max maakte namelijk een flinke klapper. Mensen in de menigte hebben beelden van Max die naar hen toe vloog op de tribunes en die auto bewoog heel snel.” Hill stelt dat de gebeurtenissen tijdens de openingsronde van de race een gevolg waren van de sprintrace van een dag eerder. Hamilton mocht hierbij vanaf de eerste startplek vertrekken, maar verloor die positie vlak na de start.

“Door de sprintrace wist Mercedes dat als Max vooraan zou komen, ze hem de rest van de race niet meer zouden zien. Ik denk dat ze wisten dat ze voor hem uit moesten komen. Het was een combinatie van factoren die Lewis misschien wat wanhopiger en agressiever hebben gemaakt”, vervolgt de Brit. “Max ook, want die opening van een halve ronde was misschien wel de meest opwindende, gedurfde en ook enigszins riskante openingsronde die ik in een hele lange tijd heb gezien”, besluit hij. Wordt het gevecht tussen Verstappen en Hamilton nog heftiger?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hill over Hamilton en Verstappen: “Ik vond ze angstaanjagend agressief voor de dag komen”