Het laatste formule 1 nieuws

Hill rekent op Hamilton-zege in Texas: "Verstappen kan hier met punt voorsprong vertrekken"

Hill rekent op Hamilton-zege in Texas: “Verstappen kan hier met punt voorsprong vertrekken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-circus strijkt komend weekend neer in Austin, Texas. Daar wordt het spannende duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vervolgd. Damon Hill denkt te weten wie er met de winst vandoor gaat uit de Verenigde Staten.

Hill werd twee keer wereldkampioen in de Formule 1 en ziet nu met grote interesse het duel tussen de Nederlander en zijn landgenoot aan. Mercedes lijkt de afgelopen races steeds betere kaarten te hebben en dat heeft ook de oud-coureur gezien. “Veel wordt bepaald met of Red Bull Racing nog wat extra’s kan vinden. Mercedes heeft in Turkije laten zien dat het nog wat achter de hand heeft. Dat heeft Red Bull ook nodig”, vertelt hij in de F1 Nations podcast . Perfect gebalanceerd

De oud-wereldkampioen erkent dat het ongekend spannend is, zelfs als zijn voorspelling uitkomt kan Verstappen nog als leider in het kampioenschap Texas verlaten. “Ik denk dat Lewis gaat winnen, maar misschien brengt hem dat alleen maar weer dichter bij, waardoor het gat kleiner wordt. Feitelijk kan Verstappen hier met een punt voorsprong vertrekken bij een overwinning van Hamilton. Hoe perfect gebalanceerd is dat?”, vraagt hij zich af. Kleinste details

Vanaf nu komt het op de kleinste details aan en Hill stipt nog maar eens aan hoe belangrijk dat is. “Alles is vanaf nu van levensbelang. Een slechte move en je kan het wereldkampioenschap verliezen. Je kan het niet veroorloven om zomaar 25 punten ergens te laten liggen, ook al is die kans heel groot. Ik ga naar nog naar Mexico en Qatar, hopelijk gebeurt er in de tussentijd niks en blijft het zo spannend. Ik ga alles bekijken wat er gebeurt, tot het einde.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hill rekent op Hamilton-zege in Texas: “Verstappen kan hier met punt voorsprong vertrekken”