Het laatste formule 1 nieuws

Hill: 'Verstappen veroorzaakte een kleine crisis bij Hamilton'

Hill: ‘Verstappen veroorzaakte een kleine crisis bij Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als Formule 1 -fans worden we voorlopig verwend dit seizoen. Na een direct duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton Bahrein, werd deze strijd in Imola direct bij de start hervat. Verstappen kwam als een raket van zijn plek en wat hij daarna deed was hét beslissende moment van de wedstrijd.

“Het veroorzaakte een kleine crisis bij Lewis Hamilton, nietwaar?” , zegt Damon Hill in de F1 Nation podcast over die geweldige start van Verstappen. “Want ik denk dat hij waarschijnlijk verwachtte dat Perez rechts van hem een grotere bedreiging zou vormen, maar het was Max die in die eerste meters heel dapper was bij. Het leek erop dat hij een wiel op de rand van de baan zette, maar hij hield zijn voet op de klepel.” Verstappen had koppositie al voor bocht 1 veroverd

Hill was dus behoorlijk onder de indruk van de wijze waarop de coureur van Red Bull Racing zijn auto naast die van Hamilton plaatste voor de eerste bocht. In die bocht kwam het vervolgens bijna tot een botsing tussen de twee kemphanen. Dat was volgens Hill niet nodig geweest. Hamilton had in zijn ogen eerder in moeten zien dat hij in een verloren positie zat.

“Ik keek ernaar en dacht ‘Lewis, nee, nee, nee, niet daar’. Ik denk dat hij de bocht had moeten opgeven, want het was heel duidelijk dat Max de binnenste lijn had. Het was onvermijdelijk dat Max bij het uitkomen de hele baan zou gebruiken” , aldus Hill, die zelf in 1995 en 1996 de Grand Prix op Imola won.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hill: ‘Verstappen veroorzaakte een kleine crisis bij Hamilton’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden