Het laatste formule 1 nieuws

Historie: Hamiltons carrière onder de loep: Wat goed is, komt snel (1/7)

Historie: Hamiltons carrière onder de loep: Wat goed is, komt snel (1/7)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Historie: Hamiltons carrière onder de loep: Wat goed is, komt snel (1/7) Met ontelbaar veel zeges, podia, kampioenschappen en het breken van onmogelijke records, is Lewis Hamilton bezig om de succesvolste coureur allertijden te worden. Sommige critici trekken deze prestaties in twijfel vanwege zijn dominante Silberpfeile en de beperkte tegenstand. Maar er zijn tijden geweest dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn exceptionele talenten moest aanspreken om te kunnen zegevieren. Die periode voor zijn verrassende overstap naar Mercedes willen we in een zevenluik gaan belichten. In dit eerste deel: Wat goed is, komt snel . Over zijn route richting de elite van de autosport.

De negenjarige Hamilton keek zijn ogen uit op de Autosports Awards. De jonge coureur was namelijk net Brits kartkampioen geworden en liep als een van de vele gasten rond op het gala. Ron Dennis , CEO van McLaren , was ook één van de genodigden en dat was de jonge Lewis meteen opgevallen. De geboren knul uit Stevenage was idolaat van de legendarische renstal en stapte brutaal af op de teambaas. Het talent vroeg een handtekening en zei dat hij op een dag in zijn bolides wilde racen. “Bel me maar over negen jaar terug”, krabbelde Ron Dennis in zijn handtekeningenboek. Deze ontmoeting was een voorbode voor wat nog zou komen.

Lewis Hamilton maakte in de periode daarna naam en faam in de kartwereld. Het was geen kwestie van ‘of’ maar ‘wanneer’ hij opgepikt zou worden door de grote jongens uit de Formule 1. Drie jaar na de onschuldige ontmoeting, was Ron Dennis zeer geintresseerd in Hamiltons talenten en besloot zelf contact op te nemen. De jonge coureur was zeer verrast met zijn telefoontje en kon natuurlijk geen nee zeggen tegen het genereuze aanbod van de teambaas. Hamilton kreeg nu de kans om kosteloos zich verder te ontwikkelen bij een van de grootste renstallen allertijden. Het langdurige contract werd op 3 april 1998 samen met zijn vader ondertekend. Zijn wens om Formule 1 te rijden voor zijn gedroomde werkgever werd nu een realistisch doel.

In dat jaar werd de relatief onbekende Hamilton gepresenteerd tijdens een officiële fotosessie. Als een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Historie: Hamiltons carrière onder de loep: Wat goed is, komt snel (1/7)