Het laatste formule 1 nieuws

'Hodgkinson probeerde meerdere Mercedes-medewerkers mee te nemen naar Red Bull'

‘Hodgkinson probeerde meerdere Mercedes-medewerkers mee te nemen naar Red Bull’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bij Mercedes maken ze zich zorgen over het vertrek van Ben Hodgkinson naar Red Bull Racing . Hodgkinson zou zelfs met andere Mercedes-medewerkers hebben gesproken over zijn vertrek naar de Oostenrijkse rivaal in de hoop dat meer mannen hem zouden volgen. Dat zegt Corriere dello Sport. Red Bull wil vanaf 2025 een eigen motor ontwikkelen in de Formule 1 en daarvoor heeft het Hodgkinson aangetrokken. Ondanks dat er tot die tijd een engine freeze is, kunnen de motorleveranciers kleine dingen aanpassen. Daar komt de kennis en expertise van Hodgkinson om de hoek kijken, want de Mercedes-topman is al twintig jaar betrokken bij de motoroperaties van Mercedes.

“Mercedes ziet een strategische man vertrekken en zeer binnenkort – ruim voor de herfst van 2022 wanneer Hodgkinson formeel zijn plaats in het bedrijf kan innemen – zal Red Bull alles weten over de Duitse krachtbronnen die sinds 2014 de Formule 1 domineren”, schrijft de Italiaanse krant..

Eind 2022 kan Hodgkinson aan de slag bij Red Bull en tot die tijd moet hij zijn ‘gardening leave’ uitzitten. Dat is een regel in de top van de autosport die voorkomt dat gevoelige informatie van teams wordt onthuld als werknemers vertrekken. Het is echter onmogelijk om precies te weten wanneer Hodgkinson zijn nieuwe werkgever van bepaalde specifieke informatie heeft voorzien.

Op de werkvloer heeft Hodgkinson naar verluidt met verschillende collega’s gesproken over zijn overstap voordat deze officieel werd gemaakt. “Er heerst nu onrust bij Mercedes, en niet alleen omdat ontdekt werd dat Hodgkinson met twee of drie collega’s over het onderwerp heeft gesproken, waarbij hij duidelijk probeerde hen ervan te overtuigen hem te volgen. Er wordt gevreesd dat andere waardevolle technici door Red Bull worden benaderd en meer geld aangeboden krijgen om over te stappen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Hodgkinson probeerde meerdere Mercedes-medewerkers mee te nemen naar Red Bull’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden