Het laatste formule 1 nieuws

Hoe corona zorgde voor de opmars van Esports

Hoe corona zorgde voor de opmars van Esports

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijden veranderen en veel dingen worden gedigitaliseerd. Alles wordt moderner en vooruitstrevender, zo ook de Formule 1. Sinds 2017 is er een officieel F1 Esports Series opgezet, iets wat steeds populairder wordt in de Formule 1 -wereld, maar ook daarbuiten. Esports door de jaren heen

De Esports zijn vooral in 2020 populair geworden, toen meer F1-coureurs zich gingen mengen in de wereld van online sport. Esports waren echter voor 2020 ook al een fenomeen binnen de sport, maar minder bekend dan dat ze in 2020 werden. In 2017 richtte de Formule 1 een Esports evenement op, de F1 Esports Series. Het evenement was open voor iedereen, zolang je de officiële F1 videogame en een Xbox, PS4 of computer had kon je je aanmelden om mee te doen aan de competitie. Uiteindelijk hebben 63.000 mensen zich ingeschreven om mee te doen aan de eerste officiële F1 Esports Series. De eerste kampioen van de F1 Esports Series is de Britse Brendon Leigh.

Ook in 2018 werd de jaarlijkse Esport Series georganiseerd. Dit jaar was het eerste volle Esports seizoen en bestond de competitie uit twee fases. De eerste fase was bedoeld voor online gamers, om hen een kans te geven een plek te bemachtigen in de Esports driver line-up van de officiële F1 teams. Er deden negen van de tien teams mee, alleen Ferrari koos ervoor niet mee te doen. Weer was er veel animo voor een plek in de competitie: ruim 66.000 gamers hebben zich aangemeld. 5,5 miljoen kijkers hebben toegekeken via verschillende livestreams hoe uiteindelijk Mercedes constructeurskampioen werd en Brendon Leigh voor de tweede keer kampioen werd. Het prijzengeld was $200.000.

In 2019 waren de F1 teams compleet, ook Ferrari besloot zich te mengen in de wereld van F1 Esports. Dit kampioenschap werd gewonnen door de Italiaanse David Tonizza. Het constructeurskampioenschap werd gewonnen door Red Bull Racing Esports. Het prijzengeld was dit jaar verhoogd naar $500.000.

Ook in augustus van 2020 werd er weer een F1 Esports Series gehouden. Dit jaar wist de Nederlandse Jarno Opmeer kampioen te worden en werd Red Bull Racing Esports constructeurskampioen. Het prijzengeld was dit jaar weer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe corona zorgde voor de opmars van Esports