Het laatste formule 1 nieuws

Hoe deze Formule 1-coureurs reageerden op de GP van België van slechts twee ronden

Hoe deze Formule 1-coureurs reageerden op de GP van België van slechts twee ronden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een eerder artikel zetten we de mening van Daniel Ricciardo en die van Sebastian Vettel tegenover elkaar. De één vond dat de prestaties in de kwalificatie op zich een beloning in de vorm van punten waard waren, de ander was het daar absoluut niet mee eens. De meningen van Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben we ook al de revue laten passeren, maar hoe dachten enkele andere coureurs over dat soort kwesties? Pierre Gasly (6de)

“Voor mijn gevoel heb ik de punten niet echt verdiend, niet met wat ik voor heb moeten doen vandaag. Ik ben gewoon achter de safety car aan gereden”, aldus de Fransman, die onbedoeld misschien een kleine sneer uitdeelt aan Sergio Perez: “Ik ben niet gecrasht op weg naar de grid, maar dat is mijn enige prestatie.”

“Maar aan het eind van de dag gaat het daar nog niet eens om. Ik voel mee met de mensen die hier naartoe zijn gekomen. Mensen die lang hebben gereisd om vervolgens uren in de regen te wachten op een F1-race, om uiteindelijk alleen een paar ronden achter de safety car te zien.”

Wel snapt Gasly de keuze om niet te racen: “We weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn als een auto vol in de flank wordt geraakt (zo verloor zijn goede vriend Anthoine Hubert het leven op Spa in 2019, red.), dus ik denk niet dat we een andere optie hadden.” Lando Norris (14de)

“Ik denk niet dat er punten toegekend hadden moeten worden. Met wat we hebben gedaan, een paar ronden achter de safety car aan rijden, en om dan punten te krijgen… “, aldus Norris, die ook eerlijk vervolgt. “Misschien had ik er anders in gestaan als ik eerste was en zo een goed stel punten had gescoord, geen idee.”

“Ook al heeft het in ons voordeel uitgepakt met P4 voor Ricciardo, ik heb niet het gevoel dat het verdiende punten zijn, want uiteindelijk was het geen race.” Carlos Sainz (10de)

“Als dit (de twee rondjes achter de safety car, red.) gedaan was puur met het idee om punten uit te kunnen delen, was dat stompzinnig. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe deze Formule 1-coureurs reageerden op de GP van België van slechts twee ronden

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil