Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Ecclestone Red Bull een handje hielp: "Gelukkig was Bernie daar"

Hoe Ecclestone Red Bull een handje hielp: “Gelukkig was Bernie daar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was in de zomer dat Adrian Newey betrokken raakte bij een fietsongeval tijdens zijn vakantie in Kroatië. Hij brak meerdere botten en moest meerdere operaties ondergaan. Mogelijk is dat herstelproces versneld door niemand minder dan voormalig Formule 1 -baas Bernie Ecclestone. Red Bull -adviseur Helmut Marko legt na de terugkeer van Newey bij het team uit in gesprek met F1-Insider .

“Dat was erg zwaar. Adrian had meerdere botbreuken en hoofdletsel. Gelukkig was Bernie Ecclestone op datzelfde moment in Kroatië. Hij heeft goede connecties met de autoriteiten aldaar en hij heeft er voor gezorgd dat hij de best mogelijke medische zorg kreeg en dat hij terug naar Engeland kon worden vervoerd.”

In Turkije zat Newey voor het eerst weer bij Red Bull aan de pitmuur, in een weekend waarin de Red Bull RB16B niet heel lekker ging. Het spiedende oog van Newey bewees direct zijn waarde: “Hij zag meteen in met welke setup-problemen we kampten. Dat weekend hadden we daardoor geen kans, maar dat moet beter zijn in de toekomst. We moeten opnieuw het maximale uit de auto halen om kans te blijven maken. Hopelijk slagen we daar in de Grand Prix van de Verenigde Staten alweer in.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Ecclestone Red Bull een handje hielp: “Gelukkig was Bernie daar”