Het laatste formule 1 nieuws

Hoe een Formule 1-team bijna op het Dakar-podium stond

Hoe een Formule 1-team bijna op het Dakar-podium stond

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Giancarlo Minardi bouwde halverwege de jaren tachtig zijn eigen team op in de Formule 1 . Uiteindelijk verkocht de sympathieke Italiaan zijn F1-team aan Paul Stoddart, die het team op zijn beurt verkocht aan Red Bull . De Oostenrijk ers doopte het team om tot Toro Rosso, dat later AlphaTauri werd. Daardoor is het team dat Minardi opbouwde nog altijd actief in de Formule 1. Naast het prachtige F1-verhaal van Minardi, nam het team ook deel aan de Dakar Rally van 1986. RacingNews365 dook met Minardi terug in de tijd en blikte met de huidige president van het circuit van Imola terug op het bijzondere Dakar-avontuur.

In 1985 trekt Adriano Antolini aan de mouw van Minardi om hem te overtuigen van deelname aan de Dakar Rally van 1986. Antolini, directeur van het grote constructiebedrijf CMC in Ravenna is een goede vriend van Minardi en de Italiaan laat zich dan ook graag overhalen door Antolini. Opvallend genoeg maakt men de keuze om niet voor een auto te gaan, maar voor een vrachtwagen. Antolini heeft namelijk nog een truck staan die omgebouwd kan worden om deel te kunnen nemen aan de Dakar. Giancarlo is niet iemand die een uitdaging uit de weg gaat en besluit dan ook om ook deze uitdaging aan te gaan.

“Goh, Adriano kwam met het idee om deze samenwerking aan te gaan en wij voelden er wel wat voor bij het F1-team. Zo hebben we dus besloten om de vrachtwagen om te bouwen tot een racewagen waarmee we deel konden nemen aan de Dakar”, begint Minardi zijn verhaal tegenover RacingNews365 over het bijzondere avontuur van het F1-team. “Uiteindelijk hebben we wel een fout gemaakt met het ombouwen van de vrachtwagen, want de elektrische bedrading werd niet goed geplaatst en dat is ons uiteindelijk duur komen te staan.”

“Het was niet makkelijk om een truck, die eigenlijk niet gemaakt was om mee te racen, om te bouwen tot een snelle racetruck. Dat was een enorme uitdaging, die we gedurende het seizoen naast de F1-activiteiten nog op moesten pakken. Toch lukte het ons om een wagen te maken die snel over de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe een Formule 1-team bijna op het Dakar-podium stond