Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Hamiltons nieuwe F1-contract een stoelendans in gang kan zetten

Hoe Hamiltons nieuwe F1-contract een stoelendans in gang kan zetten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurlijk willen Mercedes en Toto Wolff met Lewis Hamilton die achtste titel pakken, dat hebben ze al vaker gezegd. Ze verlengden daarom de samenwerking met een jaar. Mocht het goed gaan en die titel wordt binnengesleept, of mocht het fout gaan en Hamilton vindt zijn oude vorm niet meer, dan kan het weleens bij dit eenjarige contract blijven.

Het feit wil dan dat er bij Mercedes ineens twee lege stoeltjes zijn, aangezien ook het contract van Bottas eind dit jaar afloopt. De complete Formule 1-grid zal dan azen op de plekken bij het beste team in de sport. En dat geeft Mercedes enorm veel macht.

Mercedes zal willen bouwen aan een team dat toekomst heeft. Coureurs als Max Verstappen , George Russell en Lando Norris kunnen nog jaren mee en zullen daarom sowieso een streepje voor hebben bij de Duitsers, zo liet Wolff al doorschemeren . Zelfs zullen ze niet twee keer na hoeven te denken als ze een stoel aangeboden krijgen bij het beste Formule 1-team van de laatste jaren. Bovendien lopen ook hun contracten aan het einde van het komende seizoen af.

Wat Mercedes ook zal beslissen en wie ze ook benaderen (afgezien van Bottas en/of Hamilton), een overgang zal weer zorgen voor lege plekken bij andere teams. Max Verstappen & Red Bull

Het is bijvoorbeeld al jaren algemeen bekend dat Max Verstappen ergens bovenaan het lijstje van Toto Wolff staat. Mocht de exit-clausule van Verstappen geactiveerd worden omdat Red Bull bijvoorbeeld niet goed genoeg presteert, zou hij zomaar in 2022 het stoeltje van Hamilton kunnen erven. Ook bestaat nog altijd een kansje dat Red Bull de sport verlaat omdat ze geen oplossing voor hun motorprobleem kunnen vinden, nu Honda heeft aangegeven na dit jaar de sport te verlaten.

Maar Mercedes kan ook besluiten om Verstappen naast Hamilton te zetten. Het team heeft met twee aflopende contracten de macht in handen en zal daar zeker gebruik van maken.

Mocht Verstappen overstappen naar Mercedes, dan komt er bij Red Bull weer een plekje vrij. Helmut Marko kennende zal hij eerst kijken naar de coureurs die hij in huis heeft. Mocht daar niets tussen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Hamiltons nieuwe F1-contract een stoelendans in gang kan zetten