Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Helmut Marko besliste over Red Bull-zitje naast Max Verstappen: ‘Pérez vroeg het zelf’

Hoe Helmut Marko besliste over Red Bull-zitje naast Max Verstappen: ‘Pérez vroeg het zelf’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De stoeltjes bij de topteams waren min of meer vergeven en dus konden Helmut Marko, Christian Horner en Red Bull tijdens de tweede seizoenshelft rustig aankijken wie er voor 2021 het meeste aanspraak zou maken op de plek naast Max Verstappen. “Sergio Pérez en Nico Hülkenberg namen in de herfst al contact op”, onthult Marko in gesprek met Motorsport-Total.

Het was in de week van de Grand Prix in Mugello toen Sergio Pérez hoorde van zijn aanstaande exit bij Racing Point. In eerste instantie toen hij naar eigen zeggen op zijn hotelkamer door een muur kon horen hoe teameigenaar Lawrence Stroll de puntjes op de i zette aangaande het contract van Sebastian Vettel. De komst van de Duitser werd naar buiten gebracht en dat betekende dat Pérez plots zonder stoeltje zat voor 2021. Foto: Motorsport Images In een interview met het Duitse Motorsport-Total geeft Helmut Marko een inkijkje in hoe de transfer tot stand kwam. “We zaten in de comfortabele positie dat zowel Pérez als Nico Hülkenberg geen alternatief had dat in de buurt kwam van een Red Bull-zitje. Daardoor konden we zeggen dat we aan het eind van het seizoen zouden beslissen. Ze vroegen het ons allebei. Rond de Italiaanse races (Monza en Mugello, red.) werd het contact intensiever.” Op dat moment broeide de discussie rondom de positie van Alex Albon, de Britse Thai kon niet overtuigen maar leek in Mugello met zijn eerste podiumplek de ban te hebben gebroken.

Lees ook: Marko spreekt Horner tegen: ‘Hülkenberg was een serieuze kandidaat’

Marko: “Als hij continu zulke resultaten had geleverd, was de discussie nooit ontstaan. In Mugello dachten we een kentering te zien maar de race daarna in Sotsji (Albon eindigde als tiende, red.) was het weer slecht.” Ondertussen was Pérez aan een ijzersterke serie bezig, deze begon min of meer met datzelfde weekend in Mugello. Sinds de Grand Prix van Toscane eindigde hij als 5e-4e-4e-7e-6e-uitgevallen maar liggend op 3e plaats-1e en nog een uitvalbeurt in Abu Dhabi.

Lees ook: Hill: ‘Red Bull moet goed naar Pérez luisteren, want Verstappen is ook snel in een slechte auto’ Foto: Motorsport […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Helmut Marko besliste over Red Bull-zitje naast Max Verstappen: ‘Pérez vroeg het zelf’