Het laatste formule 1 nieuws

Hoe het coronavirus bijdroeg aan Tsunoda's succesvolle F1-debuut

Hoe het coronavirus bijdroeg aan Tsunoda’s succesvolle F1-debuut

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In december kondigde AlphaTauri aan wat iedereen eigenlijk al wist. Yuki Tsunoda zou in 2021 uitkomen voor de Italiaanse renstal, waar hij de teamgenoot zou worden van Pierre Gasly . Hij verving Daniil Kvyat, die op zijn beurt de Formule 1 verliet, al werd hij later aangekondigd als reservecoureur van Alpine .

Tsunoda bereidde zich de afgelopen maanden voor op zijn nieuwe Formule 1-debuut, maar voor de Japanner is het in deze periode lastig om zomaar op en neer van en naar Japan te reizen. Hij verbleef dan ook in Europa, waar hij vanwege het coronavirus veel tijd doorbracht met zijn team AlphaTauri.

Zijn teambaas Franz Tost vertelt in gesprek met onder meer RacingNews365 hoe dat zijn nieuwe coureur heeft geholpen. “We hebben veel tijd gehad om hem in het team te laten integreren. Op dat vlak was het coronavirus toch iets positiefs. Vanwege de reisrestricties is hij bijna het hele slot van januari en heel februari bij ons geweest in Italië”, vertelt de Oostenrijker.

Daar bracht Tsunoda vele minuten door in besprekingen en testte hij regelmatig Formule 1-materiaal. “We hebben toen meerdere tests afgewerkt in Imola en Misano”, vervolgt Tost. “Hij heeft dan ook vele meetings gehad met zijn engineers, waarbij zij hem informatie konden geven over alle details wat betreft de set-up, het stuur, de verschillende mappings, wat er allemaal aan kon worden gepast aan de wagen.”

“Al die uitleg heeft hem veel geholpen tijdens het integratieproces. Hij is nu namelijk goed geïntegreerd, hij voelt zich thuis. Iedereen binnen het team mag hem graag en dus bevinden we ons samen met Yuki in een goede positie”, aldus Tost, die tijdens het eerste raceweekend in Bahrein genoot van zijn protegé.

“Ik moet eerlijk toegeven dat hij elke run beter wordt. Zijn leercurve loopt erg stijl omhoog. Dat is heel belangrijk. Zijn natuurlijke instinct en zijn skills zijn van een hoog niveau. Als hij op deze manier doorgaat zal hij snel leren en is voor hem een succesvolle toekomst in de Formule 1 weggelegd.” Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe het coronavirus bijdroeg aan Tsunoda’s succesvolle F1-debuut