Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Honda de Formule 1 wakker wilde schudden met bijzondere livery

Hoe Honda de Formule 1 wakker wilde schudden met bijzondere livery

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Midden jaren ’00 kenden we het team van Honda, met als coureurs namen als Jenson Button, Takuma Sato en Rubens Barrichello, als de wagen met een wit-zwart-rode bolide, rijkelijk voorzien van sponsorlogo’s. Lucky Strike was daarbij de hoofdsponsor en zagen we als zodanig veelvuldig terug op de herkenbare wagens.

Wie tijdens de launch van de nieuwe Honda in 2007 eenzelfde kleurenschema verwachtte, kwam bedrogen uit. Het team baarde opzien met misschien wel de meest opvallende livery ooit. Het vertrouwde kleurenschema had plaatsgemaakt voor een zwarte auto, waaroverheen een afbeelding van de wereld was gedrapeerd, waardoor hij een overwegend groen/geel/blauwe aanblik kreeg.

Honda vroeg zo aandacht voor het milieu, evenals met de leus ‘My Earth Dream’, en dat in de tijd waarin men nog niet met hybridemotoren reed, maar nog met de meer vervuilende V8-motoren. Mooi? Daarover valt te twisten, maar de reguliere sponsors stemden in met het plan en daarmee ook met de afwezigheid van hun merk op de bolides.

Een jaar later, in 2008, onthulde men een auto met hetzelfde thema. Nog altijd schitterde sponsorlogo’s door afwezigheid, maar werd de auto wel weer overwegend wit, met de afbeelding van de aarde iets subtieler in het geheel verwerkt. Weer een jaar later besloot Honda tot de meest milieuvriendelijke optie, men trok zich terug uit de Formule 1 . Het team werd overgenomen door Ross Brawn en onder de naam Brawn GP en met Mercedes -motoren werd Jenson Button op spectaculaire wijze kampioen in 2009.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Honda de Formule 1 wakker wilde schudden met bijzondere livery