Het laatste formule 1 nieuws

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk?

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zondagmiddag wordt de Grand Prix van Frankrijk verreden op Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Als de kwalificatie enige indicatie geeft van hoe spannend de race gaat worden, dan belooft het weer een waar spektakel te worden.

De Grote Prijs van Frankrijk keerde in 2018 terug op het circuit van Paul Ricard. Vanaf dat moment wist het team van Mercedes alle sessies op deze baan als snelste af te sluiten, waardoor het al snel omgedoopt werd tot een echt Mercedes-circuit. Men ging ervan uit dat de Duitse renstal dit weekend weer uitermate dominant voor de dag zou komen, toch bleek daar niets van waar te zijn. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kwamen in de eerste vrije training wel dominant voor de dag, met Max Verstappen op de derde plek. In de tweede vrije training kwam er echter een einde aan de dominantie van Mercedes in Frankrijk, toen Verstappen de snelste tijd achter zijn naam wist te schrijven. Bottas en Hamilton klokten de tweede en derde tijd respectievelijk.

Artikel gaat verder onder video Vijfde pole voor Verstappen

Tijdens de derde vrije training op zaterdag was Verstappen wederom oppermachtig. De Nederlander was met een rondetijd van 1:31.300 ruim zeven tienden sneller dan Bottas op P2, en bijna negen tienden sneller dan Carlos Sainz op P3. De verwachtingen voor de kwalificatie op zaterdagmiddag waren dan ook hooggespannen.

De kwalificatie moest vrijwel direct na de start stilgelegd worden vanwege een crash van Yuki Tsunoda, maar kon na enkele minuten weer vervolgt worden. In de slotfase van Q1 ging het wederom mis toen Mick Schumacher met zijn Haas in de muur terechtkwam en de sessie vervroegd gestopt moest worden. De rest van de kwalificatie verliep over het algemeen erg rustig, al moesten er wel de nodige rondetijden afgenomen worden vanwege een overschrijding van de track limits. Uiteindelijk ging Verstappen er met pole vandoor, op de voet gevolgd door Hamilton op P2, Bottas op P3 en zijn teamgenoot op P4. Wat kunnen we verwachten?

Als we kijken naar de afgelopen dagen, dan kunnen we concluderen dat de track limits weer een grote rol zullen gaan spelen. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk?