Het laatste formule 1 nieuws

Hoe lang gaat de dominantie van Hamilton in de Formule 1 nog duren?

Hoe lang gaat de dominantie van Hamilton in de Formule 1 nog duren?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de Grand Prix van Turkije bleef Lewis Hamilton even in zijn auto zitten met het vizier naar beneden. “Omdat ik niet wilde zien dat mensen mij zagen huilen. Ik heb altijd gezegd dat ik het nooit zou laten zien als ik zou huilen. Ik kan me herinneren dat ik vroeger coureurs zag die moesten huilen en dan dacht ik: ‘dat ga ik niet doen!’ Maar het is gewoon teveel.”

De evenaring van het record van Michael Schumacher deed de Brit veel en Hamilton heeft de mogelijkheid om zijn idool van vroeger in het aantal wereldtitels voorbij te steken. Dan moet hij wel eerst zijn contract bij Mercedes verlengen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Mercedes en haar stercoureur moeten het nog wel eens worden, maar Hamilton liet al weten absoluut de intentie hebben om door te gaan. Mocht de deal werkelijk rond zijn, dan kan de reis naar het record van succesvolste Formule 1-coureur allertijden beginnen.

Hoe groot is de kans dan dat Hamilton volgend jaar wereldkampioen wordt? Enorm, als hij bijtekent bij Mercedes. Eén van de meest gehoorde argumenten waarom Hamilton titel na titel binnensleepte, is dat hij ieder jaar weer een dominante Mercedes onder zijn kont heeft zitten. Dat een dominante auto essentieel is om lange tijd de Formule 1 in zijn greep te houden, blijkt wel uit twee eerdere tijdperken in de sport. Ferrari en Red Bull waren in de tijden van respectievelijk Schumacher en Sebastian Vettel ook steeds het te kloppen team.

Bovendien blijven de regels volgend jaar nog grotendeels hetzelfde. Dat zal er mogelijk niet aan bijdragen dat de teams met de grootste budgetten, te weten Ferrari en Red Bull in 2021 dichter bij Mercedes zullen komen. Ook McLaren lijkt het team uit Brackley niet het vuur aan de schenen te kunnen gaan leggen. De Britse renstal ruilt volgend jaar de Renault-motor in voor een krachtbron van Mercedes en beschouwt volgend seizoen als een overgangsjaar naar 2022.

Het lijkt er dus op dat concurrentie voor Hamilton vooral uit het eigen team zal moeten komen en dus van Valtteri Bottas, die al wel een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe lang gaat de dominantie van Hamilton in de Formule 1 nog duren?